Кметът на Варна Благомир Коцев даде преди минути брифинг пред

...
Кметът на Варна Благомир Коцев даде преди минути брифинг пред
Коментари Харесай

Благомир Коцев: Най-важно е да възстановим тока. Утре децата се връщат в клас

Кметът на Варна Благомир Коцев даде преди минути брифинг пред общината във връзка със обстановката в града и района.

" Варна се възвръща. В момента най-важното, което би трябвало да създадем, е да възстановим тока в регионите, в които той е спрял някъде към този момент два дни. За хората е извънредно неловко, това е наш приоритет. Днес сутринта реализирах връзка с Енерго-Про и до 9 ч. ще изискам от тях график тъкмо по кое време и по какъв начин ще бъде възобновен токът, защото хората са в извънредно неприятна обстановка в някои квартали като Галата, Боровец и Зеленика ", стартира той. " На места няма и вода, по тази причина също сме в контакт с ВиК, тъй че през днешния ден това ще ни е първата задача - да ги възстановим бързо.

Много от екипите са съсредоточени в това да изчистят рисковите зони там, където има рискови клони. Има дървета, които са били покосени от бурята, само че към момента стоят висящи, което е извънредно рисково. Това бе повода да почине дамата оня ден, тъй че това е приоритет. За сметка на това, че екипите са съсредоточени върху тези цели, битовата боклук малко изостава, само че това ще бъде възобновено до края на деня ", уточни градоначалникът.

" В момента екипите са на терен, правят доста действия. Вероятно ще ни трябват няколко дни Варна да бъде възобновена. До края на седмицата всички вреди ще бъдат изчислени, ще се види на какви пари възлизат и страната да ги поеме. Общината евентуално няма да може да ги поеме, защото не са заложени в бюджета и ще ги желаеме от фонда за бедствия и повреди. В момента следим обстановката и бедственото състояние ще остане до края на деня ", добави Коцев.

" Утре считаме, че би трябвало да се върнат учениците в учебно заведение. Причината да бъдат през днешния ден онлайн е, че не желаеме те да бъдат изложени на риск. Детските градини ще работят, само че приканвам родителите да бъдат по-внимателни, да влизат с децата си вътре в постройките и да ги оставят там. Те няма да излизат в дворовете. Пуснати са указания да стоят вътре до момента в който се огледат всички здания за падащи предмети ", приключи кметът на Варна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР