Кметът на Варна бе избран за представител в бъдещия Регионален

...
Кметът на Варна бе избран за представител в бъдещия Регионален
Коментари Харесай

Иван Портних бе избран за представител в Регионалния съвет за развитие на общините в Североизточния район

 Кметът на Варна бе определен за представител в бъдещия Регионален съвет за развиване на общините в Североизточния район за обмисляне. Това стана на заседание днес в курортния комплекс " Албена “, оповестиха от Националното съдружие на общините в Република България. От Варненска област влизат още четирима представители кметовете на Девня - Свилен Шитов, на Ветрино - Георги Димитров, на Вълчи дол Георги Тронков и на Долни чифлик Красимира Атанасова. 

При неспособност за присъединяване в работата на РСР, титулярите ще бъдат представлявани от законно определени заместници, които също бяха определени с очевидно гласоподаване. От Варненска област това са ръководителят на Общинските препоръки на Варна Тодор Балабанов, кметът на Дългопол Георги Георгиев, кметът на Провадия Жоро Илчев, Данаил Йорданов – кмет на община Суворово и Пеню Ненов – кмет на община Бяла. 

Регионалните съвещания се провеждат във всеки от регионите за обмисляне от Националното съдружие на общините в Република България, според наредбите на Закона за районно развиване и Правилника за приложението му. Кметове и ръководители на общински препоръки от общините в четирите области  на СЦРР -  Варна, Шумен, Търговище и Добрич избраха своите 11 представители в РСР и техните законни заместници.  

РСР ще имат основна роля в цялостния развой на обмисляне, ръководство, съгласуваност и осъществяване на районния проект за развиване, както и в процесите, свързани с осъществяването на оперативните стратегии, съфинансирани от фондовете на Европейски Съюз.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР