Кметът на украинската столица Виталий Кличко призова жителите да стоят

...
Кметът на украинската столица Виталий Кличко призова жителите да стоят
Коментари Харесай

Атака с Кинжал срещу Киев, в Москва затвориха летище Внуково заради украински дрон


Кметът на украинската столица Виталий Кличко прикани жителите да стоят в бомбоубежищата. Задействана е противовъздушната защита.

Преди това украинските Военновъздушни сили оповестиха, че са регистрирани пускове на аеробалистични ракети Х-47М2 " Кинжал " от МиГ-31К в посока Киевска област. Впоследствие бяха осъществени повторни изстрелвания, а жителите на Черновци, Житомир, Виница, Хмелницки и Ивано-Франковск райони бяха призовани незабавно да се укрият.

Към 10.40 часа Кличко заяви, че осколките от ракета са паднали на територията на детската болница.

" Отломки от ракета паднаха на територията на една от столичните детски лечебни заведения. Няма потърпевши и вреди. Спешна помощ е на място ", означи той.

Открити са вреди и на още две места в регион " Оболон " на Киев, измежду които покрив на частна къща, само че няма потърпевши, добави кметът. 

Към 10.45 часа военновъздушните сили оповестиха, че ракетната опасност е минала за множеството региони, съобщи УНИАН.

" Остава опасност за Донецка и Запорожка област заради интензивността на тактическата авиация на съперника в югоизточно направление ", се споделя в известието.

Междувременно московското летище " Внуково " ограничи краткотрайно приема и излитането на самолети, предадоха международните организации, като се позоваха на пресслужбата на летището и на съветските служби за деяние при изключителни обстановки.

Кметът на съветската столицата Сергей Собянин заяви, вследствие на работата на противовъздушната защита дрон е бил премахнат. При рухването на парчета в региона на Карамишевската насипа никой не е потърпевш, няма съществени вреди, означи кметът.

Руското министерство на защитата удостовери за ликвидирания на дрон в Москва.

" Беше осуетен опит на киевския режим да извърши терористична офанзива с безпилотен летателен уред против обект в Москва . БПЛА беше обезвреден и се разруши в гориста околност в западната част на град Москва. В резултат на осуетената терористична офанзива няма жертви и вреди. "

Летището бе затворена за самолети в 9.40 часа и едвам в 10.50 часа бе отворено. От пресслужбата на летището разясниха, че става дума за независещи от него условия и че за сигурност полетите се пренасочват към други летища в Москва. Заради мярката четири самолета не могат да излетят към този момент от " Внуково ", а два самолета към този момент бяха пренасочени към летище " Домодедово ". На няколко пъти към този момент столичното летище " Внуково " бе затваряно поради полети на безпилотни самолети в Подмосковието и региона на съветската столица.

Собянин сподели, че е имало опит да се лети с един дрон до Москва, вследствие на работата на противовъздушната защита дронът е бил премахнат. При рухването на парчета в региона на Карамишевската насипа никой не е потърпевш, няма съществени вреди, означи кметът.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР