Кметът на Трявна Денчо Минев обяви пълно бедствено положение на

...
Кметът на Трявна Денчо Минев обяви пълно бедствено положение на
Коментари Харесай

Кметът на Трявна обяви пълно бедствено положение в цялата община

Кметът на Трявна Денчо Минев разгласи цялостно бедствено състояние на територията на цялата община , оповестяват във Facebook страницата си от Общината.

Бедственото състояние е оповестено след изключително съвещание на общинския действен щаб по-рано с всички ангажирани звена по отношение на зимното поддържане, показват от администрацията. 

" Имаме бедстващи хора без вода, без храна, бременни дами, неразринати пътни сектори с нападали клони и дървета, липса на ток в много обитаеми места, спиране на зареждането в Трявна и Плачковци, само че желая да стане ясно на всички жители, че ние не може да достигнем навреме до селата и да разчистим пътищата, заради заварен контракт от предходното ръководство , според който снегопочистващите компании стартират да обслужват тези обитаеми места до 24 часа след започване на снеговалеж ", съобщи по време на съвещанието на спешния щаб кметът на община Трявна.

Въпреки неспиращата денонощна работа на управлението на община Трявна и съгласуване дейностите с мобилизираните екипи на Дружеството по Закона за отговорностите идоговорите " Зимно поддържане ", Районното ръководство на Министерство на вътрешните работи - Трявна, Областното пътно ръководство - Габрово, пътен кантон - Трявна, Регионалната работа " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " - Трявна, ВиК- Трявна и електроразпределително сдружение " Енерго Про ", все още ситуацията остава усложнена с продължаващ снеговалеж. 



Всички дежурни екипи не престават работа на терен с наличната техника, като се търси и спомагателна такава. Продължават и всички дейности за своевременното възобновяване на електрозахранването в обитаемоте места. По предписание на кмета на община Трявна в цялостна готовност и оказване на помощ на бедстващи жители и животни са включени и доброволците към Доброволно формирование - Трявна. Републиканската пътна мрежа е проходима при зимни условия, допълват от локалната администрация. 
Oбластният шеф Мария Башева е взела участие в онлайн координационна среща, свикана от министър-председателя акад. Николай Денков. Темата е била настоящата зимна конюнктура, като в срещата са се присъединили министри и регионални шефове.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР