Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров откри в сряда официално

...
Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров откри в сряда официално
Коментари Харесай

Кметът на Търговище откри обновени улици и зони за 5,5 млн. лв.

Кметът на Търговище доктор Дарин Димитров откри в сряда публично обновените улици и зони, които бяха осъвременени за 5,5 млн. лева по линия на Оперативна стратегия „ Региони в напредък ”. На церемонията, на която беше отслужен и водосвет, участваха регионалният шеф Митко Стайков, ръководителят на общинския съвет Хатидже Алиева и доста посетители.
 1411-lenta-2_1000x562  1411-lenta-kmet_1000x562  lenta-1311-1_1000x562
В дейностите по плана са обхванати 36 дка от кв. „ Запад 2 ”, където бяха построени спортни и детски площадки, зелени зони с парково обзавеждане, като беседки, пейки и барбекюта. Обновени са вътрешните квартални улици и тротоари, инсталирано е ново осветяване.

Ремонтирани са още улиците „ Гладстон ” и ”Велико Търново ”, част от „ Трети март ” и бул. „ Сюрен ”, където са направени нови зелени площи, паркинги, велоалеи и други.

С осъществяването на плана за възобновяване на градската среда беше решен и един от сериозните проблем и на придвижването в центъра на града, където беше построено кръгово на натоварено кръстовище, в което се вливат 6 улици, в това число и републикански път, преминаващ през Търговище.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР