Кметът на Свищов Генчо Генчев влиза като доброволец в COVID

...
Кметът на Свищов Генчо Генчев влиза като доброволец в COVID
Коментари Харесай

Кметът на Свищов влиза като доброволец в COVID-отделението на местната болница

Кметът на Свищов Генчо Генчев влиза като доброволец в Коронавирус отделението на локалната болница, заяви ".

Генчев ще оказва помощ в профилираната конструкция, където обезверено се нуждаят от фрагменти. От няколко дни Общинския спешен щаб в крайдунавския град популяризира зов за доброволци, само че никой не се отзовавал. Това предизвикало кмета да даде персонален образец, с вярата да има почитатели, които да поддържат публичното опазване на здравето в общината.

Генчев е взел 10 дни отпуск от 6 ноември.

" Така взех решение, с цел да мога да подредя нещата в администрацията. Основно моята работа ще е логистична и психическа, тъй като виждам страха на хората, виждам безпокойството и при медицинския личен състав. Най-лесно е в профил да подлагаме на критика, само че тези хора имат потребност и от институционална поддръжка. Като кмет на общината те ми имат доверие ", стимулира се Генчев.

Кметът от дълго време обмислял да стане доброволец и признава, че влиза, без да шуми, в Коронавирус отделението от началото на разгръщане на епидемията. Сега решил да го официализира. Повлияли му думите на здравния министър проф.Костадин Ангелов, да съблекат костюмите и да оказват помощ, кой с каквото може.

В свищовската болница имат дефицит на медици. В Коронавирус отделението има една здравна сестра, която към този момент 20 дни не е излизала от там.

Пулмоложката, която съветва усложнените с коронавирус зараза, е пенсионерка, на 70 година. Лекарката е с голям брой автоимунни болести, само че е поела риска да оказва помощ. Същевременно пациентите се усилват лавинообразно. В момента лежат 8, още трима се прецизират и трима чакат пред приемния кабинет , следи обстановката Генчев.

Генчев е сигурен, че доброволчеството няма да наруши главната му работа като кмет, тъй като при излизането ще си направи PCR. Ако е негативен, ще продължи да извършва отговорностите си. Ако е позитивен обаче ще би трябвало да остане у дома. " Дали ще се заразя с контактите си с хората, или ще се заразя в отделението, то значение няма. Така го усещам, по този начин съм го решил ", безапелационен е кметът.

Освен с доброволстване Генчев подкрепя напъните на медиците в града и с подаяние. Той и всички локални съветници се отказали от възнагражденията си за месеца, с цел да поощрят здравните служащи, застанали на първа линия в битката с ковид. Заплатите са преведени по дарителската сметка, разкрита от Общинския спешен щаб в крайдунавския град.

Благодарение на оповестената дарителска акция МБАЛ " Д-р Димитър Павлович " сега е обезпечена с задоволително чаршафи, одеяла, нови кревати, лекарства.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР