Кметът на Стрелча-Стойно Чачов е разследван за принуда. Днес разследващи

...
Кметът на Стрелча-Стойно Чачов е разследван за принуда. Днес разследващи
Коментари Харесай

Разследват кмета на Стрелча за принуда

Кметът на Стрелча-Стойно Чачов е разследван за насила. Днес проверяващи от икономическа полиция и прокуратурата обискираха общината, с цел да търсят доказателства. На този стадий Чачов не е притеглен като обвинен.

Говорителят на основния прокурор Румяна Арнаудова заяви, че след разбор на доказателствата ще бъде преценено дали да се повдигне обвиняване.

Разследването против кмета на Стрелча Стойно Чачов стартира откакто през вчерашния ден в Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пазарджик някогашен чиновник на общината е подал сигнал. Според него през 2016-а година Чачов е събрал чиновниците на общината в заседателната зала и ги принудил да подпишат по две молби - една за назначение и една за овакантяване.
Румяна Арнаудова, представител на основния прокурор: Тези документи са били подписани от хората, които са се уплашили, че в случай че не изпълнят разпореждането на кмета, могат да останат без работа. И двата документа са без дата.
През идващите месеци част от чиновниците в общината, в това число и подалият сигнала против кмета Чачов са освободени, като за съображение са употребявани тъкмо подписаните от тях молби за овакантяване.

Румяна Арнаудова, представител на основния прокурор: И по този сигнал е почнало следствието за така наречен закононарушение " насила ", защото с данните, с които е стартирала полицията, а и прокуратурата се касае за " корист с власт ".
Разследващите по необходимост са влезнали през днешния ден в постройката на общината в Стрелча, с цел да търсят заявките за непринудено овакантяване на 17 общински чиновници. Тези документи, обаче към момента не са открити. Разпитани са над 15 души от администрацията в кметството и са удостоверили обстоятелствата. Пред камерата ни общинските чиновници не бяха словоохотливи.

Днес кметът не беше открит от екипа ни за коментар. Според прокуратурата, служителката в деловодството също е удостоверила, че сътрудниците ѝ са подали молбите за назначение и непринудено овакантяване при нея. Ако прокуратурата събере задоволително доказателства, ще повдигне обвиняване на Чачов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР