Кметът на столичния район Средец Трайчо Трайков ще предложи градинката

...
Кметът на столичния район Средец Трайчо Трайков ще предложи градинката
Коментари Харесай

Трайчо Трайков ще предложи градинката пред ``Дома на покойника`` да се казва Братислава |

Кметът на столичния регион " Средец " Трайчо Трайков ще предложи градинката пред ``Дома на покойника`` да се споделя " Братислава ".

Това заяви самият той във Facebook, където заключи свършеното от него през последните два дни. 

От обявата на Трайков излиза наяве, че се е срещнал с посланика на Словакия Н. Пр. Мануел Корчек. " В Братислава има десетина улици и други обекти с имена, свързани с България, има и забавни настоящи решения за трафика и паркирането в градския център, които бихме могли да използван. Ще внеса в СОС отчет за именуване на градинката пред Дома на покойника с името " Братислава " - имам вяра, че връзките ни с приятелския словашки народ го заслужават ", написа той.

Кметът на регион " Средец " оповестява и че е направена първа оперативка на място за започване на ремонта на подлеза при Румънското посолство: " Така сме организирали работата, че ще бъде пристъпен от самото начало. В понеделник откриваме строителна площадка ".

Освен това е изразил пред Центъра за градска подвижност изрично си противоречие с превръщането на пешеходното пространство пред хотел " Балкан " на пл. " Света Неделя " в паркинг, тъй като плочките са натрошени, грозно е и не е безвредно за пешеходците.

Трайков е получил и отговор от Министерството на образованието и науката за обезщетенията за децата, неприети в детски градини.

" Не знам какво им пречи на някои служители да кажат ясно - да, по този начин е или не, не е по този начин. Ще пиша настрана за който го интересува ", написа той.

Относно обстановката с украинските бежанци кметът на столичния регион " Средец " заяви, че продължава да спомага на цивилен начинания в помощта им за хората от Украйна. Той е разгласил и фотография от превозването с бус на Столична община на помощи, събрани от столичани в пункта в ДКЦ на ул. " Мизия " към база на " Мати Украйна " в кв. " Младост ".

" Те имат и различен пункт в региона - на ул. " Христо Белчев 1 ", в офиса на Грийнпийс ", написа още Трайчо Трайков. 



Снимка: Facebook/Трайчо Трайков
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР