Кметът на столичния район Средец Трайчо Трайков поиска да бъде

...
Кметът на столичния район Средец Трайчо Трайков поиска да бъде
Коментари Харесай

Кметът на Средец иска строителна ограда около МОЧА

Кметът на столичния регион " Средец " Трайчо Трайков изиска да бъде сложена строителна ограда към Паметника на руската войска (МОЧА), като по този метод да се ограничи достъпа на жители.

Искането е изпратено до регионалния управител Вяра Тодева дружно с констативен протокол, направен на 14 август, за положението на монумента. Трайков настоява  да бъдат демонтирани и рисковите детайли към Паметника на руската войска.

" Имам уверението на г-жа Тодева, че поверената ѝ администрация ще реагира съответно, за разлика от всички предходни случаи, когато сходни наставления, актове и заповеди са пренебрегнати или обжалвани по правосъден ред и не са изпълнявани, даже когато съдът е потвърждавал основателността им ", написа Трайков във фейсбук профила си.

Кметът на регион " Средец " е изпратил писмо и до дирекция Сигурност на Столична община с искане да подхващат ограничения за съблюдаване на изискванията в издаденото от тях съгласувателно писмо за осъществяване на акцията пред МОЧА. В него категорично се не разрешава слагането на преместваеми обекти като шатри и палатки, съобщи Трайков.

В случая районният кмет засяга който разпънаха от " Левицата " пред Паметника на руската войска . Причината - желанията на управляващите да реалокират монумента, по всяка възможност в Музея на социалистическото изкуство.
 Задвижиха процедурата по преместването на МОЧА
Задвижиха процедурата по преместването на МОЧА

Предвижда се монументът да бъде изместен в Музея за изкуството от интервала на социализма
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР