Кметът на столичния район “Средец“ Трайчо Трайков осъди на първа

...
Кметът на столичния район “Средец“ Трайчо Трайков осъди на първа
Коментари Харесай

Трайчо Трайков осъди КПКОНПИ за близо 100 хиляди лева

Кметът на столичния регион “Средец “ Трайчо Трайков осъди на първа инстанция антикорупционната комисия (КПКОНПИ) за близо 100 хиляди лв. заради породени морални вреди и пропуснатите изгоди. Бившият министър на енергетиката съди комисията поради воденото против него произвеждане за спор на ползи, заяви вестник “Сега “.

През 2012 година Трайков самичък сезира тогавашната Комисията за спора на ползи, ръководена от известния Филип Златанов и неговото скандално тефтерче. По-късно се разбра, че Трайков участва в тефтерчето с " Трайчо да се движи ". Казусът на министъра бе решен доста бързо от комисията, която одобри, че той е бил в спор на ползи при даването на концесия на " Каолин ".

По-късно съдът анулира това решение на комисията, която в последна сметка стана част от КПКОНПИ.

Трайчо Трайков заведе дело против антикорупционната комисия в последния вероятен миг. В желае му се твърди, че поради решението за спор на ползи от " Балканстрой " са отдръпнали офертата си за работа и заплата от 10 хиляди евро месечно.

Бившият министър претендира и за 12 хиляди лева неимуществени вреди - понесени душевни болки и премеждия. За тях пред съда описват двама очевидци - дамата, с която живее, и негова колежка.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР