Кметът на столичния район Средец смята, че държавата постепенно започва

...
Кметът на столичния район Средец смята, че държавата постепенно започва
Коментари Харесай

Трайчо Трайков: Подкрепям предложението посланик Митрофанова да бъде обявена за персона нон грата

Кметът на столичния регион " Средец " счита, че страната последователно стартира да се провежда, с цел да помогне на хора от Украйна, които търсят у нас протекция от военната експанзия.

Той признава, че към този момент е разговарял с хора от институциите, от неправителствени организации и с елементарни доброволци с положителни сърца. Ето какво написа той във Facebook:

" Разбирам, че няколко души с готовност и потенциал да свършат работа са получили пълномощия да структурират процеса и подредят всички благоприятни условия и хрумвания. Очаквам да има съответни резултати в идващите дни. Общините също могат доста да оказват помощ. Засега нещата към момента не наподобяват чак толкоз добре. Цял ден не дава отговор телефонът на ситуационния център на Министерство на външните работи, нито на Министерството на туризма, откъдето дадоха обещание съгласуваност за настаняване в хотели.

Днешният мотив беше, че човек, който ми беше споделил, че отива на украинската граница да предложи превоз до България на бежанци се върна с шест майки с деца. Започнахме да се свързваме с хора, които са декларирали в региона предпочитание да дават стаи в личните си жилища или независими жилища. За благополучие, откри се по-добра опция в хотел в различен град, където поканиха всички дружно.

И да, поддържам предлагането дипломат Елеонора Митрофанова да бъде оповестена за личност нон грата. Могат да изпратят някого, който не назовава домакините си " подлоги " - не че им е за първи път от това посолство. А ние можем да продължим с решителната си помощ от палатки и спални чували "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР