Кметът на столичния район „Лозенец” Константин Павлов е отправил искане

...
Кметът на столичния район „Лозенец” Константин Павлов е отправил искане
Коментари Харесай

Кметът на „Лозенец” ще иска събаряне на „Златен век”

Кметът на столичния регион „ Лозенец” Константин Павлов е отправил искане към ДНСК постройката „ Златен век” да бъде отстранена, оповестиха от пресцентъра на „ Демократична България”.

Небостъргачът на „ Артекс” стана мотив за цивилен митинги, като също така и строителството му беше спирано поради нарушавания, а разрешителното на обекта беше сложено под въпрос.

„ Внесеният от Павлов документ ясно потвърждава, че разрешението за градеж на “Златен век” към този момент е изгубило правното си деяние. Становището му идва да запълни шестмесечното безмълвие от страна на основния проектант на Столична община (СО), арх. Здравко Здравков, откакто през април 2019 година началникът на ДНСК арх. Несторов го задължи да се произнесе по казуса”, пишат от Демократична България.

ДНСК ще се бори във Върховния административен съд с рестарта на „ Златен век”

Павлов е подал искане и за изменение на подробния организационен проект на част от „ Лозенец”, „ по този начин, че да бъдат приведени предвижданията на подробния проект с тези на Общия организационен проект в сходство с настоящите законови изисквания”.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР