Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова настоява за повече камери

...
Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова настоява за повече камери
Коментари Харесай

Фандъкова настоява за повече камери на КАТ по пътищата

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова упорства за повече камери за скорост по пътищата.

" Разговаряла съм със служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, Министерство на вътрешните работи поставя старания и следва камерите за скорост да бъдат увеличени, те дават резултати ", сподели пред публицисти Фандъкова. Тя уточни, че десетки хиляди са случаите на превишена скорост в града.

" Няма нищо по-ценно от човешкия живот и здраве, само че за жалост сме очевидци всекидневно на пътни произшествия, като изключително тежки са тези, при които водачите са използвали алкохол или опиати ", означи кметът на София, съобщи Българска телеграфна агенция.

Фандъкова напомни, че през днешния ден се навършват три години от гибелта на журналиста Милен Цветков.

" Само за вчерашния ден има 19 пътнотранспортни случая в страната и 26 ранени, уточни тя, като цитира статистика на Министерство на вътрешните работи за миналия ден.

Йорданка Фандъкова взе участие в самодейността „ Студенти за сигурност на пътя ". Програмата на събитието включва демонстрации и симулации, с които в следена среда се демонстрират сериозни обстановки на пътя. Участниците в събитието имат опция да преживеят в специфични симулатори разнообразни типове пътни произшествия като преден удар, катурване на автомобил през таван и други

" Ако имаме писта за авто и мотоциклетен спорт, където младежите да изявяват своите качества, това ще понижи техните изяви по пътищата ", сподели Фандъкова и добави, че все още нито един план за сходна писта не е стигнал до реализация.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР