Кметът на старозагорското село Тъжа Цвятко Балабуров и още 8

...
Кметът на старозагорското село Тъжа Цвятко Балабуров и още 8
Коментари Харесай

Селски кмет въртял бардак

Кметът на старозагорското село Тъжа Цвятко Балабуров и още 8 души бяха арестувани и упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група, набирала проститутки в София.

Бандата работила от пролетта на 2017 година, а кметът държал “Бар 10 ” в центъра на столицата, където към 20 дами предложили полови услуги. Освен като сервитьорки и барманки, те обслужвали клиенти и в близка къща. Кметът държал и два жилището за милувки в столицата, пращал проститутките и на адреси. Тарифата била 60 лева за час и 40 лева за половин. При обиските били открити пари и секс атрибути, описаха проверяващи от ГДБОП и спецпрокуратурата.

Вчера следобяд спецсъдът решаваше дали да остави в ареста кмета Балабуров и приятелите му Стефан Стефанов, Милена Георгиева, Анита Георгиева, Димо Кроснаров, Валентин Майоров и Валери Филипов. Други двама от групата са пуснати против “гаранция ”.

Жените били набирани с разгласи за работа като компаньонки, сервитьорки и барманки. Кметът им отпускал високолихвени заеми, които те не можели да изплатят и по този начин били принудени да проституират. Около 20 дами са дали показания пред арбитър и са разказали по какъв начин работи мрежата. Сред тях не е имало малолетни и малолетни девойки. Групата била добре структурирана – проститутките са имали защита и водачи, които ги карали на адреси. Оставяли им половината от заработената сума, а останалото прибирали и предавали на кмета. При претърсванията в дома му били открити 15 000 лева, а у най-приближения му – 4500 лева

Балабуров печели изборите в с. Тъжа, община Павел баня през 2015 година с 85% от действителните гласове (617 гласа). Селото е с към 1400 поданици. 48-годишният Балабуров е повдигнат от коалиция “Народен съюз ”. Администраторът на кметството Мария Чолпанова научила за ареста от медиите. “Изненадана съм и се усещам доста неприятно… Съжалявам, че нашето село влезе по подобен метод в новините ”, разяснява пред “Труд ” Чолпанова.

В края на май 2013 година антимафиоти арестуваха Балабуров и разрушиха друга негова сводническа тайфа. По дело на първа инстанция в спецсъда той получил 3-годишна условна присъда за склоняване на 3 девойки да проституират, само че по-късно тя е била анулирана. Схемата му тогава работела по същия метод в нощен бар и няколко жилището.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР