Кметът на Стара Загора Живко Тодоров заяви, че не приема

...
Кметът на Стара Загора Живко Тодоров заяви, че не приема
Коментари Харесай

Кметът на Стара Загора: Не може финансирането на "Берое" да се спре от днес за днес

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров съобщи, че не приема да бъде спряно " от през днешния ден за през днешния ден ". Успоредно с това министърът на енергетиката Александър Николов повтори, че няма никаква логичност държавно сдружение в тежко положение да устоя състезателен клуб.

" Днес са взели решение да спрат финансирането на " Берое ". Дори не желая да разясня дали е вярно или не. Аргументи има и в двете направления. Но. Не може от през днешния ден за през днешния ден. Как ще приключи тимът шампионата? Някой намерения ли? Някой уведоми ли локалната власт, почитателите, даде ли се естествен период да се потърси нов притежател? Отговорът е не ", написа Тодоров в сряда вечерта във " Facebook ".

Кметът на Стара Загора добави, че " Берое " е емблема на града. " Беше редно най-малко да приключи сезона и да се даде задоволително време за намиране на нов притежател. Явно това е най-големият проблем в страната ".

Николов сподели пред Българска национална телевизия, че футболният клуб разполага с активи - футболисти и база. " Ако е толкоз скъп, нямаше проблем да има притежател. Всички огромни футболни клубове минаха през това нещо. И те следва да бъдат ръководени обикновено. За да се случи това нещо, тези изкуствено основани от страната патерици би трябвало да изчезнат ".



" Доколкото съм осведомен управлението на Български енергиен холдинг е дал своя вот единомислещо това нещо да бъде прекъснато. Не знам за какво се обръща толкоз огромно внимание на нещо, което е ясно за какво се случва. В последна сметка приказваме за най-малко 5 милиона лв. годишно, които идват за сметка на сдружение, което обслужва цялата енергийна система. няма никаква разумна причина това да продължава. Не мога да намеря директна връзка сред футбол и енергетика ", добави Николов.

Министърът посочи, че. И добави, че в случай че се одобри решение държавни сдружения да оказват помощ за спорта, то би трябвало да е съразмерно, а освен за някои.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР