Кметът на Стара Загора Живко Тодоров връчи символите на званието

...
Кметът на Стара Загора Живко Тодоров връчи символите на званието
Коментари Харесай

Христо Стоичков стана почетен гражданин на Стара Загора

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров връчи знаците на званието " Почетен жител на Стара Загора " на легендата на българския футбол Христо Стоичков.

" Стоичков е най-хубавият футболист за всички времена, неговото име по целия свят се свързва с България ", посочи кметът.

" За мен Стара Загора е доста специфичен град, тъй като тук бях боец ", призна Христо Стоичков. Той описа, че не е не запомнил времето, когато е бил на пост, а съвсем всеки петък, събота и неделя - в ареста.

" Добри Джуров е отговорен да не остана в " Берое ", а да отпътува за София, натисна едно алено копче и аз отпътувах ", спомни си някогашният футболист на " Барселона ".
Стоичков сподели " Златната топка " в София (ВИДЕО) Героят от Съединени американски щати `94 съблюдава обещанието си
Той предложи спортните учебни заведения да бъдат с общежития, тъй като там с ред и дисциплинираност, ще се образуват бъдещите сполучливи футболисти и още веднъж целия свят ще заприказва за България.

Званието " Почетен жител " е съпроводено с парична награда, която Стоичков подари за лекуването със стволови кафези на дребната Мая в Турция.

През идната година Стоичков възнамерява сформирането на футболен отбор " Тракия " от най-хубавите футболисти в района, който да се изправи против равносилен отбор.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР