Кметът на Стара Загора - Живко Тодоров разкри пред колегите

...
Кметът на Стара Загора - Живко Тодоров разкри пред колегите
Коментари Харесай

Кметът на Стара Загора: Това решение означава убийство на Берое!

Кметът на Стара Загора - Живко Тодоров разкри пред сътрудниците от dsport и Дарик радио, че е изискал незабавна среща с министъра на енергетиката Александър Николов. На нея би трябвало да бъде разисквано бъдещето на Берое.
 Пари стопират Тонислав Йорданов да премине в Берое
Пари стопират Тонислав Йорданов да премине в Берое

Вижте детайлности

" Ние не сме срещу това, че ще се смени собствеността, страната е решила, че Топлоелектрическа централа 2 не може да устоя Берое, няма никакъв проблем в това. Проблемът е, че това се прави с вчерашна дата (б.р. - 22 декември).Това значи, че няма никакво време нов притежател да поеме тима. За да влезе нов притежател е необходим най-малко месец, с цел да се направи финансов одит, да се види какво е положението и има някои процедури, които би трябвало да се случат, с цел да се трансферират акциите. През тези месец-два, футболистите няма да получат заплати, защото от през вчерашния ден има възбрана да се превеждат пари и да се разплащат каквито и да било сметки от Берое. След като не получат заплати за декември, те имат право незабавно да разтрогнат този контракт и надлежно тимът ще се разбяга и ще се разпадне. Решението, което трябваше да се вземе е да се даде толеранс и финансирането да се спре от март-април-май. Нямаше никакъв проблем това да продължи 2-3 месеца, до момента в който се откри нов притежател. Това решение значи ликвидиране на Берое. Качествените футболисти ще бъдат взети от други клубове и то без пари по виновност на клуба.

Призоваваме министъра да преразгледа своето решение и то да бъде взето с по-късна дата, с цел да съберем бизнеса и почитателите на Стара Загора. Днес даже имам среща с почитателите, с цел да обсъдим по какъв метод да постъпим и да се провежда месната общественост и да намерим нов притежател. Ние не се борим за друго. Нека да създадем всичко цивилизовано. Стара Загора е футболен град. Никой няма интерес да остане без тим. Конкуренцията на другите клубове ще отслабне. Решението е погрешно взето. Няма нищо неприятно грешката да бъде приета.
 Министърът на енергетиката: 5 милиона лв. годишно са отивали към Беров, това ще спре
Министърът на енергетиката: 5 милиона лв. годишно са отивали към Беров, това ще спре

" Клубът и все още разполага с избрани активи - футболисти, база "

Потърсих министъра за среща или диалог по телефона, може би не са му обяснили вярно, само че в случай, че играчите ще имат опция още от януари да прекратят договорите си, тогава ние сме в безусловно патова обстановка. Направили сме поръчка и се надяваме допустимо най-скоро да се състои такава среща, с цел да не се стигне до разпадането на Берое.

От през вчерашния ден ми се обадиха доста хора от града, благодаря им, че изявиха предпочитание да оказват помощ. Сигурен съм, че ще намерим решение. Стара Загора е град, който постоянно се сплотява към дела. Ако ни се даде толеранс, ще успеем да се оправим ".
 Официално: Обявиха за продажба Берое
Официално: Обявиха за продажба Берое

Топлоелектрическа централа " Марица Изток 2 " ЕАД се разделя с клуба
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР