Кметът на Стара Загора Живко Тодоров поиска хора с криминални

...
Кметът на Стара Загора Живко Тодоров поиска хора с криминални
Коментари Харесай

Кметът на Стара Загора поиска хора с криминални прояви да не работят като охранители

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров изиска хора с престъпни прояви да не работят като охранители в нощните заведения. Той се срещна с представители на клубове и нощни заведения и шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

Според кмета има процедура престъпно проявени нерегламентирано да участват в нощни клубове като носят облекло с надпис „ защита “. Така се заобикаля законът, съгласно който би трябвало да се наемат чиновници с чисто правосъдно минало. Обикновенно тези хора не са назначени на трудов контракт.

Директорът на полицията акцентира, че ще упорства за лишаване на лицензи на охранителни компании, ако тази процедура продължи. От 2020 година досега има 11 акта за открити престъпно проявени охранители, които нямат право да упражняват тази активност.

" Осъждани за обещано закононарушение те са доста по-склонни, доста по евентуално е те да извършат наново такова. Не е професионално да има такива лица. Затова нашето искане към вас е, в случай че има такива лица, които извършват сходна роля, те да бъдат отстранени ", сподели Живко Тодоров – кмет на Стара Загора.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР