Кметът на Станислав Дечев и директорът на ДГ №3 Зорница“

...
Кметът на Станислав Дечев и директорът на ДГ №3 Зорница“
Коментари Харесай

1,7 млн. лева инвестиция: ДГ „Зорница“ в Хасково ще бъде напълно обновена

Кметът на Станислав Дечев и шефът на ДГ №3 „ Зорница “ Красимира Стоева дадоха алегоричен старт на осъществяването на план „ Модернизация и въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост на постройката на Детска градина /ДГ/ №3 „ Зорница “, на ул. „ Св. Св. Кирил и Методий “, Хасково. Инвестицията е в осъществяване на Договор за финансиране на инвестиция по Националния проект за възобновяване и резистентност /НПВУ/, процедура „ Модернизация на просветителната среда “, Компонент „ Образование и умения “.

„ Благодаря на всички сътрудници, които работеха за този план. Благодарение на тях през днешния ден сме през днешния ден тук на терена, където стартира ремонтът на детската градина. В постройката ще се изпълнят всички ограничения за енергийна успеваемост за реализиране на енергиен клас А, ще се извърши преустрояване за отделяне на три култивиран групи със лични гардеробни, складови и санитарни пространства, ще се обособят зали за спорт и музикални занимания. Важно е да се означи, че тук ще бъде построена спомагателна пристройка за нова градинска група за 23 деца. Ще има асансьор за досегаемост до трите етажа, а дворното пространство ще бъде актуализирано напълно с нови настилки, нови уреди за игра, парково обзавеждане и допълнение на съществуващата растителност “ , заяви кметът Станислав Дечев .

Ремонтът на постройката и дворното пространство ще обезпечат нужната налична среда за лица в неравностойно състояние, посредством обезпечаване на рампа , асансьор , оформяне на наличен маршрут , санитарни възли , както и оформянето на дворното пространство и площадките за игра.

„ След 312 дни, колкото е срокът на строителните работи, ще имаме изцяло актуализирана и съвременна детска градина, с условия за развъждане и образование на децата, съобразени с всички модерни стандарти. Пожелавам триумф на компанията и дано ремонтът бъде осъществен в период и качествено, с цел да се радват нашите деца и техните родители на прелестни условия “ , сподели минути преди старта на плана кметът Станислав Дечев.

Директорът на ДГ №3 Красимира Стоева заяви, че постройката е строена през 60-те години на предишния век и до в този момент в никакъв случай до момента не е ремонтирана главно . Всички над 230 деца от постройка „ Зорница “ са преместени в другата постройка на ДГ №3 „ Незабравка “.

„ Радваме се доста, тъй като това е дълго чакано и мечтано събитие за нас. Благодарение на политиката на Община Хасково за възобновяване на просветителната среда тази постройка ще придобие нов образ и ще се реализира качество на просветителния развой и на работната среда за педагогическия и непедагогически личен състав. Пожелавам всичко в този план да върви по вода “, сподели Красимира Стоева .

Изпълнител на плана е „ Тех Проект “ ДЗЗД, Пловдив, а цената на инвестицията е 1 728 960 лева с Данък добавена стойност .

След полицейската гонка и злополуката: Обвинения за молдовеца, превозвал мигранти

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР