Кметът на сръбската столица Белград Александър Шапич обяви, че подава

...
Кметът на сръбската столица Белград Александър Шапич обяви, че подава
Коментари Харесай

Кметът на Белград подаде оставк

Кметът на сръбската столица Белград Александър Шапич разгласи, че подава оставка, само че ще продължи да ръководи Белград безрезервно до деня на изборите, заяви градската администрация, представена от районната телевизия Ен1.

Току-що подадох публично оставката си като кмет на Белград, с цел да стартират да се основават законови условия за провеждането на избори, сподели Александър Шапич, като означи, че изборите за ръководството на Белград ще се проведат дружно с предварителен парламентарен и локален избор на 17 декември

„ И след този акт ще продължа да извършвам кметските си отговорности със същата безрезервност и ангажираност, с цел да осигуря безпроблемното използване и осъществяване както на всички революционни обществени ограничения, по този начин и на плановете, които реализирахме, започнахме или планирахме “, уточни Шапич.

Още през вчерашния ден той сподели, че изборите за Белград най-вероятно ще бъдат на 17 декември.

На вчерашното съвещание на държавното управление, по информация на Ен1, министър председателят Ана Бърнабич е поискала от министрите и държавните секретари всички наредби, които са в процедура, да бъдат признати доникъде на октомври, защото парламентарните избори ще се проведат на 17 декември.

Президентът на Сърбия Александър Вучич в сряда вечер пред националната телевизия РТС сподели, че парламентарните и локалните избори може да се проведат на 17 декември.

Източник от ръководещата Сръбската прогресивна партия също уточни през вчерашния ден пред организация Бета, че най-вероятно предварителни парламентарни и локални избори ще има на 17 декември и че от управлението на партията е било разпоредено на всички ръководители на общини и кметове да подадат оставки.

Вчера кметовете на Смедерево и Лесковац и ръководителят на община Кучево подадоха оставки.

Опозицията упорства за провеждането на предварителен парламентарен избор и избори за локално ръководство на Белград до края на годината.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР