Кметът на Созопол Тихомир Янакиев откри обновения мост над река

...
Кметът на Созопол Тихомир Янакиев откри обновения мост над река
Коментари Харесай

Кметът на Созопол откри обновения мост над река Равадинска, ремонтиран с държавни средства

Кметът на Созопол Тихомир Янакиев откри актуализирания мост над река Равадинска, ремонтиран по план в размер на 767 212 лв.. Средствата са държавна целева дотация, оповестиха от пресцентъра на Общината.

Ремонтът завърши с 25 дни по-рано от плануваното и оборудването може да се употребява. Пътното платно е разширено, към този момент има пешеходни тротоари, направена е нова маркировка и са сложени мантинели. 

Заради реконструкцията на моста близо четири месеца секторът от пътен възел Созопол до село Равадиново бе затворен. Предишната структура на моста имаше две тръби, които не можеха да обезпечат проводимостта на водата даже при междинни количества на преваляванията. При по-интензивни превалявания се стигаше до заливане на прилежащите на реката терени, на пътното платно, на частните парцели наоколо, както и на аквапарка до селото. В интервалите на заливане се затрудняваше и достъпът до Равадиново. Последното наводняване на зоната към водостока бе през януари 2021 година  

Предстоят още доста планове за село Равадиново. Всички улици ще бъдат асфалтирани до година и половина. Проектираме и към този момент сме на края на процедурите за новия водоем на селото. Това са двата целта за Равадиново, плюс обходният път. Тези три плана ще костват към 11-12 милиона лв., сподели кметът Тихомир Янакиев. 

Целта на ремонта на моста над река Равадиновска бе да усъвършенства конструктивно-експлоатационните характерности на пътното оборудване, с което да се усъвършенства отводняването и сигурността на автомобилното и пешеходно придвижване, дълготрайността на цялото оборудване и пътя в сектора му, да се понижат експлоатационните разноски за поддръжката му, както и структурата на оборудването да се приведе във тип, отговарящ на актуалните национални и европейски нормативи и стандарти за този тип уреди., изясни кметът.

Участъкът е дълъг 120 м – част от общински път BGS 1211 (II-99, Черноморец - Созопол – Равадиново).

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР