Кметът на Созопол Панайот Рейзи се обяви против законопроекта, целящ

...
Кметът на Созопол Панайот Рейзи се обяви против законопроекта, целящ
Коментари Харесай

Кметът на Созопол скочи срещу забраната на шума: Пагубна е за туризма

Кметът на Созопол Панайот Рейзи се разгласи срещу законопроекта, целящ цялостната възбрана за повдигане на звук след 23 ч. вечерта. Според него концепцията в настоящия й тип не е използвана, а загубите за туризма ще са колосални.

„ Притеснява ме този законопроект – не утвърждавам по този начин написаните в него алинеи от позиция на това, че човек, който не се е докоснал до самия бизнес, не може да знае за проблемите. От 20 години съм в администрацията, откогато се помня постоянно се е говорело за казуса с шума. Най-правилното решение е този проблем да бъде даден в ръцете на Общинските препоръки. Само при персонални срещи с хората в увеселителния бизнес може да бъде открит верния и сполучлив час за възбрана на всевъзможен звук “, сподели Рейзи пред „ Флагман “.

Той посочи, че прекъсването на музиката в 23 ч. ще докара до други съществени проблеми. Рейзи илюстрира това изказване с предполагаем, само че извънредно непосредствен до действителността образец – компания сяда в заведение, пийва и когато музиката спре в 23 ч. те стартират да недоволстват. „ Какво вършим тогава? Викаме полиция, затваряме заведението?! Ситуацията е деликатна, в действителност “, означи градоначалникът.

Туризмът в Созопол, Несебър, Поморие е така наречен „ градски “ – той разчита на поток от младежи, които обичат да се веселят, сподели още Рейзи. Според него излизат точно във времевия диапазон сред 21 и 23 ч. Забраната би отблъснала тези хора от въпросната туристическа дестинация, тъй като тя няма да дава отговор на условията.

„ Защо тъкмо в този момент се сетиха да вкарат такава възбрана? Защо не се сетиха още в края на предишния сезон – да вземем за пример на 1 октомври 2017 година? Сега сме 23 април, остават броени дни до началото на лято 2018. До 28 май, допускам, ще вкарат новия закон в Народното събрание, ще го гласоподават и до 10 юни ще влезе в действие. Случи ли се това, всички заведения навън, които към този момент са си създали поръчките за мероприятия с артисти, музиканти и.н., остават във висящо състояние. Да не приказваме за заведенията, които провеждат вечерни сватби “, разкри още Панайот Рейзи. Решението обаче е вместо да се не разрешава със закон от София, това да се даде в ръцете на локалните парламенти.

„ За мен би било най-лесно да се вкара тази възбрана. Цяло лято ще си седнал съм и ще споделям „ Не знам, има си възбрана от София “. Това обаче не е вярно. Моята работа е да управлявам града. Всяка община би трябвало сама да взима решения по кое време да не разрешава мощната музика и звук въз основата на това, по какъв начин стоят нещата с бизнеса в нея “, безапелационен е градоначалникът.

Според Рейзи най-удачното време за прекъсване на музиката е интервалът сред 1:30 и 2 ч. вечерта.

Очаква се той да внесе предлагането за разглеждане в столицата.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР