Кметът на Созопол Панайот Рейзи обяви, че ще се кандидатира

...
Кметът на Созопол Панайот Рейзи обяви, че ще се кандидатира
Коментари Харесай

Кметът на Созопол иска нов мандат, въпреки обвинението че е присвоил над 2 млн. лв.

Кметът на Созопол Панайот Рейзи разгласи, че ще се кандидатира за нов мандат, макар че сега е упрекнат от прокуратурата за заграбване на над 2 млн. лева от бюджета на общината. Според него, обвиняването " не е избирателен отстрел " и, в случай че се стигне до дело, ще потвърди, че е почтен.

Софийската градска прокуратура изиска от Специализирания углавен съд да в профил от служба кмета на Созопол Панайот Рейзи, както и основния счетоводител в общината Златка Мусева. Адвокатът на Рейзи е в чужбина и той се яви в залата без бранител. Заради това Специализираният углавен съд отсрочи съвещанието за понеделник. Междувременно кметът на Созопол остава с най-леката мярка за неотклонение подписка.

Той и основният счетоводител на общината са упрекнати дружно с техен съизвършител, че са присвоили над 2 млн. лева от общинския бюджет от 29 август 2014 година до 27 март 2017 година Разследват се 33 обособени контракта за строително монтажни действия - поправки на улици, детски градини, разчистване на дерета и други. " Всичко по договорите е осъществено. Няма по какъв начин да попречат на следствието и няма причина да бъда отхвърлен от служба ", сподели пред публицисти след края на съвещанието кметът на Созопол.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Региони (7428)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР