Кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че е рано още

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че е рано още
Коментари Харесай

Фандъкова: Имаше ефект от зеления билет, макар и за ден

Кметът на София Йорданка Фандъкова съобщи, че е рано още да се създадат точни разбори дали има резултат от въвеждането на така наречен "зелен билет " за пътешестване в градския превоз на София против 1 лев.

"Ефектът за по-чист въздух в града не може да се чака единствено с една мярка, тъй като това е дълъг развой. Ако приказваме за упованието повече хора да се включат в смяната на навиците си. Мисля, че имаше резултат ", изясни Фандъкова пред Българска национална телевизия.

По думите й, данните демонстрират, че през вчерашния ден в метрото са се возили с 12 000 повече пасажери спрямо миналата неделя. Около 23 000 души са се возили в метрото със "зелен билет ". Но сигурно тези 12 000 души повече или най-малко част от тях са слезли от колите си.

"Това е дълъг и комплициран развой с включването на жителите със личните си старания, с ограничения, които общината и страната вкарва, да могат да вземат участие, тъй като без присъединяване на всеки един от нас няма по какъв начин да преодолеем това огромно предизвикателство пред всеки един огромен град. Говорим за последните ограничения, които бяха признати тази седмица от СОС и това са ограничения, които се ползват единствено при изключителни обстановки, в дните с превишения. По принцип, програмата за по-чист въздух включва над 100 непрекъснати ограничения, по които се работи през последните години. Това е втората стратегия, която изпълняваме ", разяснява Фандъкова.

"Първата беше призната още през 2011 година и включва непрекъснати ограничения, които са ангажимент на общината, посочи столичният кмет и изясни, че това са планове, които могат да бъдат осъществяваме - възстановяване на градския превоз, замяна на автопарка и сега се продължава с тази стратегия. Тя е доста огромна и много вложения се влагат в нея. В момента има към този момент определен реализатор за нови 60 газови рейса ", сподели още Йорданка Фандъкова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР