Кметът на София Йорданка Фандъкова присъства на откриването на турнира

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова присъства на откриването на турнира
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова откри турнир по шахмат на незрящи за купата София

Кметът на София Йорданка Фандъкова участва на откриването на шампионата по шахмат за незрящи за купата " София ". Турнирът се организира под патронажа на столичния кмет за десета поредна година и в него вземат участие състезатели от България, Румъния, Сърбия, Северна Македония, Гърция и Турция. Столичната община и фондация " Спортна София " са сътрудници на Съюза на слепите в България в организирането на спортната демонстрация.

" Грижата за хората с разнообразни физически усложнения включва обезпечаване на услуги и среда, които да им оказват помощ да бъдат обществено дейни и да развиват своя капацитет, познания и умения ", сподели Фандъкова.

" Като кмет на София разгадавам извънредно доста на Съюза на слепите в България и на софийската организация, тъй като знам, че точно вие познавате най-добре провокациите пред незрящите хора и от вас могат да дойдат най-работещите оферти за основаване на по-добри условия за хората ", добави тя.

Фандъкова предложения участниците в шампионата на спортно събитие за хора с увреждания през май, проведено от фондация " Спортна София " на Игликина поляна. Кметът Фандъкова получи плакет от уредниците. На събитието участваха ръководителят на съюза Васил Долапчиев, ръководителя на софийската организация на незрящите Асен Алтънов и Минчо Коралски - шеф на Агенцията за хората с увреждания.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР