Кметът на София Йорданка Фандъкова коментира пред журналисти в Министерски

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова коментира пред журналисти в Министерски
Коментари Харесай

Утре става ясно кой ще заеме мястото на Евгени Крусев

Кметът на София Йорданка Фандъкова разяснява пред публицисти в Министерски съвет оставката на зам. - кмета по превоза Евгени Крусев, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Тя подсети, че още през вчерашния ден е декларирала позицията си по тематиката. „ Благодарение на Крусев са осъществени поправки в столицата, които са значими за инфраструктурата на града “, съобщи Фандъкова и разясни, че носи политическата отговорност за него. Тя изрази вяра трамвайното трасе по "Графа " да бъде готово до Коледа и да тръгнат трамваите, с цел да може да се „ отпуши “ центъра на София. Иначе разясни тя, срокът за ремонта е 300 дни и той би трябвало да завърши март месец.

Фандъкова заяви още, че на следващия ден ще предложи новият заместител – кмет и скед това би трябвало Столичният общински съвет да го гласоподава.

Кметът на София удостовери също по този начин, че материалите от осъществения вътрешен одит за „ Графа “ са предоставени също на Прокуратурата.

Относно мръсния въздух в столицата и битката с него, Йорданка Фандъкова съобщи, че въздухът е на всички и битката да е чист е обща. Тя подсети, че Общината има стратегия, която я извършва и осведоми, че ще бъдат предоставени средства на 5000 семейства в София, които се отопляват с твърдо гориво, с цел да създадат нови съоръжения на домовете си.

„ Трябва да се оказва и надзор при продажбата на горивата – да не се продават некачествени въглища и мокри дърва “, съобщи тя. В рамките на вчерашния ден са продадени над 74 000 "зелени " билета, осведоми също по този начин Фандъкова
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР