Кметът на София взе отношение по важен за града проблем.Премахването

...
Кметът на София взе отношение по важен за града проблем.Премахването
Коментари Харесай

Фандъкова: Ще премахнем автокъща „Капитолия“ от Борисовата градина

Кметът на София взе отношение по значим за града проблем.

Премахването на автокъща „ Капитолия “ от Борисовата градина е цел, която ще доведем до дъно, без значение от саботажите и пречките. Всяко наше решение беше обжалвано от притежателите на всички инстанции в последните години. Това декларира кметът на София Йорданка Фандъкова в профила си във Facebook във връзка на премахването на оборудванията на автокъщата от Борисовата градина.

Най-сетне в края на април получихме дефинитивно решение на Върховния административен съд, което позволи авансово осъществяване на заповедта на основния проектант за унищожаване на противозаконните чадъри и бетонови фундаменти на автокъщата, показва кметът. Последните десетина дни се сблъскахме с всевъзможни трикове от притежателите на автокъщата, с които се пречи и бави премахването. Вчера стигнахме до това, че цялата компания, а не нейните чиновници, излезе в годишен отпуск. Юридически трик, който не им е попречил да внесат в съда искане за прекъсване на осъществяването на заповедта на основния проектант на София Здравко Здравков, отбелязва столичният кмет.

Тя осведоми, че в късния следобяд през вчерашния ден общината е получила определение от Административен съд – София град, с което се стопира позволеното по силата на закона авансово осъществяване.

Без да разясня правосъдното определение, ще изтъквам част от претекстовете в него: „ поради, че оборудванията служат за предотвратяване на колите, предопределени за продажба, от атмосферни условия, като премахването им в сезона на градушките, несъмнено основава причина за настъпване на вреди за жалбоподателя… “, оповестява Фандъкова.

Тя декларира, че Столичната община ще апелира в най-кратък период решението за прекъсване и се надява, че Върховен административен съд в най-кратък период ще се произнесе.

Фандъкова благодари на арх. Здравков и неговите екипи, които поставиха големи старания, както и на градската прокуратура и столичната полиция за съдействието, което оказаха, написа Novini.bg.

Този терен по мое искане беше актуван като обществена общинска благосъстоятелност, макар че от автокъщата оспорват и това в съда.

Твърдо съм уверена, че ще върнем терена към Борисовата градина и на жителите на София, и няма да се откажем, написа Фандъкова в обществената мрежа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР