Кметът на София Васил Терзиев заяви, че не е смятал

...
Кметът на София Васил Терзиев заяви, че не е смятал
Коментари Харесай

НЕУСПЕШЕН ОПИТ: Столичният общински съвет отложи заседанието си, отново няма председател

Кметът на София Васил Терзиев съобщи, че не е считал да приказва през днешния ден, тъй като няма какво ново да показа. " Вратата ми е отворена за всеки един. Важно е да имаме оптимално бързо да имаме ръководител на СОС, защотото доста неща, които касаят града и в материално изражение - не може да се случат. Апелирам към всички, без значение какво ще коства партийно - до понеделник да имаме ръководител и да сме разпределени по комисии. Молбата ми е всички оптимално бързо и плътно да седнем на масата и да намерим решение. Апелирам за мъдръст у всички, с цел да намерим политическо решение ", прикани той.

Иван Таков от Българска социалистическа партия в имитация съобщи, че предходната седмица какво са си говорили и какво станало в този момент, че да се избира ръководител до понеделник, че ще изчезнат едни пари. " Входирали сме едни две писма, научихме през медиите, че можем да загубим европейско финансиране. Държа да научим за цялостното положение на Столична община. Да научим малко повече защо става въпрос, защотото сме сложени в обстановката, че общинските съветници ще са отговорни за загубата на пари. Не знам за другите грпи, само че Българска социалистическа партия е таква партия, че имаме групови органи за взимане на решение. Прескачаме от седмица на седмица. От през днешния ден за на следващия ден или се избира ръководител или сме отговорни за загуба на пари. Този метод е непрофесионален ", сподели още той.

Терзиев отговри, че в оптимален къс период информацията ще бъде готова и ще им бъде предоставане. " Най-належащо е парите за ВиК - 77 млн. лв., би трябвало да се одобри проект - сметката, с цел да се имат нужните запаси за поддръжката и почистването на града ни ", сподели той.

Прошко Прошков от ГЕРБ-СДС съобщи, че никой няма предпочитание в залата да стопира работата или да е отсрочва. " Нямаме навика да вършим на инат. Вчера сме получили предложения, а се събираме през днешния ден. Уточнете, формирайте мнение и би трябвало да се води значим политическия диалог. Нищо не губим, органът, който взема решение е СОС, а не комисиите ", сподели той.

Припомняме, че при последния опит, изненадващо, от ПП-ДБ (Спаси София) отдръпнаха кандидатурата на Борис Бонев.

Снимка: БГНЕС

На този декор, от ГЕРБ обявиха, че са подготвени да водят диалози за болшинство в локалния парламент. Българска социалистическа партия не спести рецензиите си и дефинира държанието на двете най-големи общински групи като безконтролно.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР