Кметът на София Васил Терзиев влезе с въоръжена охрана в

...
Кметът на София Васил Терзиев влезе с въоръжена охрана в
Коментари Харесай

Кметът на София Васил Терзиев влезе с въоръжена охрана в СУ „Св. Климент Охридски“

Кметът на София Васил Терзиев влезе с въоръжена защита в СУ „ Св. Климент Охридски “ по време на публичното разискване на бюджета на София. В СУ не се позволяват хора с оръжие и полицията изведе охранителите от постройката.

Васил Терзиев върви и на работа с частни охранители, които бяха с него даже в деня на изборите за кмет. Не е ясна повода заради която Васил Терзиев прибягва до частна защита.

Според източници от общината кметът страдал от агорофобия и получавал паник офанзиви и боязън към места, на които има стълпотворение от хора или обстановки, като обществени изяви. Те описват и за други странности на Терзиев, който трансформирал дребна стаичка-склад в офис, отказвайки да работи в формалната работна стая на столичния кмет.

 

Ето какво написа във фейсбук Стефан Марков, общински консултант от ГЕРБ:

SafeNews разгласява целият текст без редакторска интервенция.

Охраната на Васил Терзиев беше изведена от полиция от аулата на Софийския университет, където сега се организира публично разискване на бюджета на София. Според служителите на реда кметът на София е влезнал в СУ с двама охранители.

1. Защо Терзиев е с въоръжена защита на публично разискване?

2. Защо защитата на Васил Терзиев носи револвер, откакто няма право да влиза в Софийския университет с оръжие?

Такъв ли е реда за редови жител с оръжие в университет в зала с няколкостотон души?

ЗАКОН ЗА ОРЪЖИЯТА, БОЕПРИПАСИТЕ, ВЗРИВНИТЕ ВЕЩЕСТВА И ПИРОТЕХНИЧЕСКИТЕ ИЗДЕЛИЯ

Чл. 60. (1) Забраняват се:

1. откритото носене на оръжие на публични места, с изключение на при реализиране на охранителна дейност;

2. съхранението и носенето на оръжия за спортни и за културни цели с патрон в цевта или в барабана;

3. носенето и използването на оръжие и муниции:

а) (доп. – Дъждовни води, бр. 73 от 2012 година, в действие от 25.09.2012 г.) на политически, синдикални и културни мероприятия, в случай че е належащо за културното мероприятие;

б) на спортни мероприятия, в случай че е належащо за самото мероприятие;

в) в публични заведения за хранене и увеселение;

г) в молитвени домове, храмове и манастири;

д) в здравни и лечебни заведения, в образователни заведения и в обществени домове;

е) при и след приложимост на алкохол, наркотични или упойващи вещества;

3а. (нова – Дъждовни води, бр. 73 от 2012 година, в действие от 25.09.2012 г.) използването на:

а) огнестрелни оръжия за, друга от задачата, за която са добити, като се изключи случаите по член 95, алинея 1;

б) неогнестрелни оръжия на публични места;

4. (доп. – Дъждовни води, бр. 37 от 2019 г.) придобиването, съхранението, носенето и използването на заглушители за оръжия, като се изключи супресори за дългоцевно нарезно оръжие за ловни цели;

4а. (нова – Дъждовни води, бр. 37 от 2019 г.) придобиването, носенето и използването на сменяемо зарядно устройство с потенциал над 20 патрона за късоцевните полуавтоматични огнестрелни оръжия или на зарядно устройство с потенциал над 10 патрона за дългоцевните полуавтоматични огнестрелни оръжия, с изключение на в случаите по член 5, алинея 2 и 3;

5. потреблението за други цели на огнестрелни оръжия или муниции за тях, когато те са добити за културни цели;

6. (изм. – Дъждовни води, бр. 37 от 2019 г.) използването на пиротехнически произведения в транспортни средства, като се изключи пиротехническите произведения за транспортни средства, наоколо до леснозапалими материали, както и в регионите на здравни и лечебни заведения, образователни заведения, обществени домове, молитвени домове, храмове и манастири и използването на пиротехнически произведения, като се изключи фойерверки от категория F1, в закрити пространства.

(2) (Доп. – Дъждовни води, бр. 73 от 2012 година, в действие от 25.09.2012 г.) Забраната по алинея 1, т. 3, букви „ а “ – „ д “ и т. 3а, писмен знак „ б “ не се отнася за лица, изпълняващи служебни отговорности по защита.

(3) Забраната по алинея 1, т. 6 не се отнася за лица, притежаващи нужната подготовка и дееспособност за сигурност на труда при взривни работи, при приложимост на пиротехнически произведения за политически, спортни, религиозни, културни мероприятия и снимане на кино продукции, след известяван на съответното районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи по мястото на използването им.

Източник: Гласове

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР