Кметът на София Васил Терзиев уволнява десетки! Разчиства общината от

...
Кметът на София Васил Терзиев уволнява десетки! Разчиства общината от
Коментари Харесай

Георги Георгиев: Терзиев уволнява десетки! Разчиства общината от хора, близки с ГЕРБ…

Кметът на София Васил Терзиев уволнява десетки! Разчиства общината от хора, близки с ГЕРБ. Така разгласи водачът на групата на ГЕРБ в Столичния общински съвет Георги Георгиев пред Българска национална телевизия. По думите му десетки чиновници на общината са уволнени при подхванатата от кмета Васил Терзиев чистка.

Той заяви, че на тях им е препоръчано да избират сред дисциплинарно уволняване или обезщетение.

„ Да забележим чистката на кмета Васил Терзиев какъв брой ще коства на общината “, добави той. Според него на някои от уволнените е обяснено, че са отстранени поради непосредственост с ГЕРБ и самия него.

Narod.bg, препубликувал новината, напомня, че когато на косъм завоюва успеха, наследникът на Държавна сигурност семейството разгласи, че чистка няма да има. И всички общински чиновници могат да се усещат спокойни за работата си.

По-рано Георгиев още веднъж упрекна Терзиев, че е почнал чистка, макар клетвите, че такава няма да има.

„ Вчера са почнали да „ оферират “ на издържалите изпита в Министерство на правораздаването адвокати (т.е. по-квалифицирани от зам.-кмета) в общинския съвет да изоставен по взаимно единодушие. Неофициална версия из коридорите на общината – били хора на Георгиев. Всичко това е в съгласие с подписа на новия ръководител на съвета Цветомир Петров. Жалко е, че от през днешния ден Столична община няма да разчита на сътрудници адвокати с отличен триумф, които са работили за града повече от 3 години и назначени преди да стана ръководител на СОС, с които подготвихме стотици отчети, решения на съвета и десетки наредби “, съобщи Георгиев.

Още вести четете в категория България
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР