Кметът на София Васил Терзиев се включи в алпийско спасяване

...
Кметът на София Васил Терзиев се включи в алпийско спасяване
Коментари Харесай

Васил Терзиев се включи в алпийско спасяване на полигона за превенция на бедствия и аварии

Кметът на София Васил Терзиев се включи в алпийско избавяне на полигона за предварителна защита на бедствия и повреди.

 

Нова образователна зала ще бъде построена на полигона за предварителна защита на естествени бедствия, рецесии и повреди на Столичната община, заяви Терзиев, който посети за първи път полигона на дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита " към Столичната община в регион " Панчарево ", съобщи Българска телеграфна агенция.

 

Инвестицията за новата образователна зала е на стойност 700 хиляди лева, напълно обезпечени от бюджета на Столичната община. Реализацията ще стартира през тази година, сподели столичният кмет.

 

Той добави, че е извънредно впечатлен от оборудванията за избавяне на полигона, от наличната техника и екипировка, както и от метода, по който е подредено всичко.

 

Директорът на " Аварийна помощ и предварителна защита " Красимир Димитров срещна кмета Терзиев с опциите на полигона и екипа от професионални спасители.

 

" След като го видях онлайн, разбирам за какво нашето звено по предварителна защита е измежду най-хубавите в страната ", съобщи столичният кмет. Той акцентира, че положителната подготовка е извънредно значима при бедствия и повреди, и обърна внимание, че децата от дребни би трябвало да бъдат обучавани по какъв начин да реагират в спешни обстановки.

 

" Аварийна помощ и предварителна защита " е една от най-подредените структури в Столичната община, разполага с цялата нужна техника и я употребява по най-хубавия метод, по тази причина ще продължаваме да влагаме в това толкоз значимо звено ", сподели кметът.

 

Васил Терзиев прегледа образователния полигон дружно с деца от Основно учебно заведение " Св. св. Кирил и Методий " в село Лозен. На полигона те видяха площадки за реакция при наводнения, трусове, пожари, както и специфична площадка за пътна сигурност. Децата на терен следиха избавяне по алпийски прийом, в което се включи и кметът на София. Децата научиха какво би трябвало да вършат при пожар, наводняване и земетресение.

 

Красимир Димитров заяви, че единствено през тази година деца от над 50 учебни заведения в столицата са посетили полигона. Всички деца от 3-ти и 4-ти клас в цяла София да заповядат на нашия полигон, имаме лекции заран и следобяд безусловно гратис, сподели Димитров. Той заяви още, че с разпореждане на Министерския съвет за тази година са отпуснати средства за нови коли за дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита ".  

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР