Кметът на София Васил Терзиев съдейства по отношение на това

...
Кметът на София Васил Терзиев съдейства по отношение на това
Коментари Харесай

ПП-ДБ-Спаси София се захваща с трамваите

Кметът на София Васил Терзиев спомага във връзка с това трамвайният превоз да се трансформира в приоритет за столицата. Част от нещата, които следва да се случат в идната година, е да се довърши реконструкцията и разширението на бул. " Рожен ", следва пускане на ремонтите на трамвайните трасета на бул. " Александър Стамболийски " и бул. " Княгиня Мария Луиза ". Това съобщи общинският консултант от ПП-ДБ-Спаси София Борис Бонев на конференция в Столичния общински съвет по отношение на напредъка на работата по редица планове в направление " Транспорт и градска подвижност ".

Той уточни, че най-големият приоритет за превоза на София след дотъкмяване на десетте метростанции е построяването на ринговия трамвай по бул. " Тодор Каблешков ". Този трамвай ще е един от най-използваните трамваи в София, като рингово метро с обслужване на над 60 000 пасажери на ден, посочи Бонев. До края на мандата на настоящето болшинство в Столична община би трябвало да е подготвен най-малко един от ринговите трамваи на София.
 Терзиев се надява до 2035 година 80% от пътуванията да са с градски превоз
Терзиев се надява до 2035 година 80% от пътуванията да са с градски превоз

Кметът подписа Договор за климатична индиферентност на София

" 2025 година ще е тежка година за трамвайния превоз, само че след тяхното отваряне, ще можем най-накрая да се похвалим с мрежа, която не унищожава трамваите ", безапелационен бе общинският консултант от ПП-ДБ-СС.

Във връзка с пътната сигурност следва да бъдат сложени нови 12 камери за скорост, като ще бъде построена инфраструктурата за слагане на камерите за надзор на скоростта на " Александър Малинов ", " Сливница " и Цар Борис III.

По отношение на паркирането, Борис Бонев съобщи, че са прегледани 300 парцела в кварталите на София за строителство на паркинги. 15 са подобаващите терена, на които могат да бъдат построени места за паркиране. По това време следващата година първият от тези паркинги би трябвало да е на стадий строителство.

Заместник-кметът по превоз и градска подвижност инж. Илиян Павлов съобщи, че за ПП-ДБ-Спаси София градският превоз е идея. Важно е да слушаме жителите какви недоволства имат по отношение на градския превоз, сподели той. ПП-ДБ-Спаси София планува нови трамвайни линии и оптимизация, с цел да може транспортните средства да доближат до повече хора.
 Следствен отдел към окръжна прокуратура желае 28 млн. лева отплата от страната за преференциалните карти за градски превоз
Следствен отдел към окръжна прокуратура желае 28 млн. лева отплата от страната за преференциалните карти за градски превоз

Васил Терзиев прикани страна да си влезе в ролята

Павлов уточни, че в огромна част от София са осветени към този момент Западен парк, Южен парк, Северен парк, като се приготвя огромна социална поръчка за LED осветяване.

Общинският съветчник от ПП-ДБ Симеон Ставрев уточни, е са увеличени заплатите на чиновниците в градския превоз с 15%. Има огромна ножица сред по-възрастните и по-младите водачи, като с бонусната система би трябвало да бъде решен казусът с отлива на водачи от рейсовете, тролеите и трамваите. Той увери, че ПП-ДБ-Спаси София не дели градския превоз на региони, като нископодовите трамваи ще обслужват и " Надежда ", и " Връбница ", и " Обеля ".

Общинският консултант от ПП-ДБ Димитър Петров съобщи, че има търсене за велоалеи в София, като бъдещи велоалеи на инфарктни места ще бъдат обсъждани с локалната общественост. Ще бъде проектирана велоалея от София до Банкя. Ще бъдат обособени и повече пешеходни пространства в центъра на София - има хрумвания за отделяне на спомагателни пешеходни пространства като ще бъдат разисквани както с бизнеса, по този начин и с локалната общественост. Едни от хипотетичните нови пешеходни зони в София са улица " Шишман " и цар Иван Асен II.
 В СОС се нацупиха, че персонално Терзиев оповестил програмата за новите трамваи, тролеи и рейсове
В СОС се нацупиха, че персонално Терзиев оповестил програмата за новите трамваи, тролеи и рейсове

Обявлението било и прибързано
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР