Кметът на София Васил Терзиев провери маркировката на площад Св.

...
Кметът на София Васил Терзиев провери маркировката на площад Св.
Коментари Харесай

Маркировка върху кал на площад Св. Ал. Невски констатира Васил Терзиев

Кметът на София Васил Терзиев ревизира маркировката на площад " Св. Александър Невски " след сигнал за некачествено полагане.
Оказва се, че маркировката е положена върху кални и прашни сектори и може да бъде изтрита с едно придвижване, изясни той във Facebook профила си.

 

На място Терзиев се е срещнал с изпълнителния шеф на " Трейс Груп Холд " АД и с ръководителя на обект ЦГЧ-Зона 4. На срещата участваха и представители на строителния контрол и на направление " Обществено строителство " в Столичната община.
От компанията уверили столичния кмет, че поемат ангажимент да отстранят и поправят забележките.
С изненада Терзиев открил и че линията за незрящи приключва в паркинга. Това e безусловно неприемливо, безапелационен е кметът. Той е и сигурен, че може да бъде направено изрядно, щом в други градове в Европа е допустимо.


Васил Терзиев разкрил още, че при започването на плана през 2017 година не са направени опитни сектори на обекта, каквито са положителните европейски практики.


Столичният кмет още веднъж напомни и един от главните си цели - качествено осъществяване на ремонтите в София и от първия път.

Пространството към храм-паметник " Св.Ал. Невски " става пешеходна зона. Премахва се паркирането към храма, както и паркоместата по западната дъга на площада


Десетина минути преди Терзиев да разгласи за осъществената ревизия водачът на Има Такъв Народ Слави Трифонов също излезе с позиция по проблема с маркировката. Най-общо той изрази рецензия към столичния кмет и ПП-ДБ, партията от която е повдигнат.
" Всичко е шантаво в тая страна, даже и маркировката ", обобщава Слави Трифонов.
Този ремонт е иницииран от бившия кмет на София Йорданка Фандъкова. " Трейс Груп Холд " АД пък е една от главните компании реализатори на поправки в столицата, включително и този на жълтите павета. Фирмата след това извърши и ремонт на ремонта си..

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР