Кметът на София Васил Терзиев отправи молба до общинските съветници

...
Кметът на София Васил Терзиев отправи молба до общинските съветници
Коментари Харесай

Терзиев с молба към съветниците: Ако не изберете шеф на СОС до 12-и, губим 240 милиона

Кметът на София Васил Терзиев насочи молба до общинските съветници да си изберат ръководител до 12 декември, с цел да не губи общината милони. Столичният общински съвет (СОС) заседава през днешния ден с четвърти опит да излъчи ръководител. Терзиев взе думата още първоначално му.

 

" Трябва да отпушим работата - молбата ми е всички оптимално бързо и проведено да създадем този избор ", сподели столичният кмет и моли за мъдрост.

" Щетата за София ще е за 240 милиона лв., плюс други дребни неща за лукс ", разясни Терзиев.

" Ще ми се всеки да знае какъв брой е значимо оптимално бързо да изберем ръководител на общинския съвет, защото доста неща, които касаят града ни и имат доста съществено материално изражение, не могат да се случат без някакво решение на този проблем. Това, което с екипа сме анализирали като краен период да имаме общински съвет, който да проработи, е 12-и, с цел да можем да влезем в период до края на годината да се одобряват всички решения. Това значи до изберем оптимално бързо ръководител на СОС, да се създадат разпределения по комисии, да има подготвени готови и всички да бъде придвижено, с цел да избегнем това да изгубим доста пари, да не посрещнем някои заплащания, да работим с план-сметка от предходната година, да имаме проблеми с рамката за превоза ", сподели столичният кмет.

 

Васил Терзиев призова съветниците да се абстрахират от партийните си ползи.

 

Най-належащи са парите за ВиК плановете, където би трябвало да се изплатят 77 млн. лв., за които Столичната община няма наличност и би трябвало или да бъдат заети, или да се пренасочат от друго перо, изясни Терзиев. Това обаче не може да стане без работещ съвет.

" Ако това нещо не се случи, губим 42 милиона и още 200 милиона, които са свързани с бъдещата стратегия, също няма по какъв начин да аплайваме за тях, т.е вредата е 240 млн. лв. плюс други дребни неща за лукс ", изясни Васил Терзиев.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР