Кметът на София Васил Терзиев и кликата около него не

...
Кметът на София Васил Терзиев и кликата около него не
Коментари Харесай

Бойко Борисов: ПП-ДБ-СС не ни искат, ние пък не се натискаме! Няма да се направим на подлога на ДС

Кметът на София Васил Терзиев и кликата към него не могат да се оправят с ръководството на София. Аз ли съм отговорен, че Васил Терзиев е несръчен да си направи болшинство?! Така водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разяснява пред медиите следващия несполучлив опит на Столичния общински съвет да излъчи ръководител. В четвъртък общинарите за седми път не съумяха да си изберат началник.
 
Те не ни желаят, ние не се натискаме, разяснява той връзките сред първите две обединения в столичния парламент. " Едва ли не съм отговорен, че Терзиев не може да се оправи. Не сме отишли да се създадем на подлога на Държавна сигурност - тия, дето са умъртвили дядо ми. Няма да го създадем ", ядоса се Борисов. Според него хората на Терзиев са " непрофесионален, неопитен екип ".
 
" Виждам безспорна неспособност у Васил Терзиев и неговата клика да се оправи като кмет. Преписали са бюджета от Фандъкова ", сподели още водачът на ГЕРБ. " Общинските съветници от ГЕРБ би трябвало да бъдат най-острата съпротива, това ни е дал народът в София. Терзиев го насади Държавна сигурност и вие се вършиме, че не знаете, че това са отрочетата на Държавна сигурност ", обърна се Борисов към медиите. 
 
Групата на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили е втората по величина в Столичния общински съвет и има 14 съветници. Най-много са общинарите от Политическа партия - Демократична България - 23. Бойко Борисов напомни по какъв начин, когато за зам.-кмет на София бил назначен Дончо Барбалов, водачът на ДСБ ген. Атанас Атанасов незабавно изискал отстраняването му поради роднински връзки с Държавна сигурност.
 
" Сега цялото разузнаване стана ръководещо в София, вие питате вършим ли протест ", сподели на публицистите Борисов. " Те демонстрират безспорна непросветеност във всички сфери – изпотрепаха се хората по леда, няма бюджет, няма нищо ", продължи да подлага на критика столичната власт Бойко Борисов.
 
" Когато аз бях определен за кмет на София имах 61 съветници от други партии и нито един мой. Всички гласоподаваха за мен в съвета. Това не е било доста от дълго време ", напомни Борисов и сподели, че е подкрепил Терзиев като кмет единствено поради Кирил Петков и националната политика.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР