Кметът на София Васил Терзиев е съгласувал протеста на футболните

...
Кметът на София Васил Терзиев е съгласувал протеста на футболните
Коментари Харесай

Кметът Терзиев сгазил правилата - "съгласувал" протеста срещу БФС без становище от СДВР

Кметът на София Васил Терзиев е съгласувал митинга на футболните почитатели против управлението на Българския футболен съюз, без да изиска мнение от Столична дирекция на вътрешните работи, каквато е практиката при такива събития. Това съобщи пред отрасловата парламентарна комисия министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.
 
По думите му съгласуването на митинга се е случило часове преди събитието и по тази причина до последно Министерство на вътрешните работи е имало настройка, че се провежда нерегламентиран митинг.
 
" В деня на митинга разбираме, че този митинг към този момент е координиран. Практиката обратно в годините е постоянно преди координиране (от Столична община, бел. ред.) да се желае мнение от Столична дирекция на вътрешните работи. Това не е направено. Затова до последно имахме настройката за проведен нерегламентиран митинг, след което стана ясно, че е координиран. И трябваше единствено в границите на деня да създадем организацията. Тъй като знаехме, че за първи път исторически враждуващи агитки ще се съберат, оценихме, че мероприятието е рисково и взехме решение да изкараме оптимален брой чиновници - към 1500 души. Ако не бяхме взели това наше решение да изкараме толкоз мощ, можеше следствията да са доста по-големи ", съобщи вътрешният министър.
 
Ресорната комисия в Народното събрание изслушва вътрешния министър Калин Стоянов. Той дружно с основния секретар на Министерство на вътрешните работи, шефовете на Столична дирекция на вътрешните работи и жандармерията дават информация на депутатите за организацията и защитата при митингите против БФС, довели до погрома в София предишния четвъртък.
 
 Директорът на Столична дирекция на вътрешните работи Любомир Николов Директорът на Столична дирекция на вътрешните работи Любомир Николов
Имаше много стъклени бутилки, които хвърчаха против полицейските чиновници, кофия за боклук, които към момента не горяха. И тогава към този момент когато имахме и ранени гарждани от протестиращите, както и много огромни вреди от протестиращите, взехме решение, че главната маса от почитатели, които жестоко нарушаваха публичния ред, да бъдат изтласкани към бул. " Евлоги Георгиев ", съобщи шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Любомир Николов.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР