Кметът на София Васил Терзиев е оптимист, че на предстоящото

...
Кметът на София Васил Терзиев е оптимист, че на предстоящото
Коментари Харесай

Васил Терзиев внася бюджета на София с или без СОС

Кметът на София Васил Терзиев е оптимист, че на идното на 11 януари, четвъртък, съвещание на Столичния общински съвет, ще бъде най-сетне определен , с цел да може да стартира работата всъщност. Досега 6 следващи пъти общинските съветници се провалят да намерят консенсус и да си изберат началник.

" Продължаваме да търсим решение. Едни групи в СОС непрекъснато търсят решение, а други групи непрекъснато споделят " не, не желаеме, не можем, не ни поканихте вярно " и се бяга от отговорност и се саботира работата на общинския съвет ", отговори на въпрос на News.bg Терзиев. Той даде конференция на " Московска " 33 по тематиката със завода за преправяне на боклуци край село Яна, за нарушавания в който през вчерашния ден подаде и сигнал до прокуратурата.

Според Терзиев ГЕРБ не престават с деструктивното си държание, въпреки сред първата и втората политическа мощ в СОС да имало 90% съвпадане в стратегиите. " Имаме разлики, само че в случай че гледаме предизборните стратегии, не би трябвало да има разлики ".
 ГЕРБ и ПП/ДБ/СС се срещнаха за първи път, само че отново не се схванаха за началник на СОС Обновена
ГЕРБ и ПП/ДБ/СС се срещнаха за първи път, само че отново не се схванаха за началник на СОС

Следващият опит за избор на ръководител ще е на 11-ти януари

Към момента, отсече Терзиев, не можело да се приказва за каквото и да е управническо болшинство, а за решение по отношение на избора на ръководител, което да отпуши работата на СОС. А оптимист, че ще се откри решение, го правили провеждането на редица диалози до момента и разбирането " у много хора ", че по този начин не може да се продължава.

" Има схващане, че би трябвало да се фокусираме върху потребностите на хората, които са ни избрали ".
 КОД предлага решение на рецесията в Столичния общински съвет
КОД предлага решение на рецесията в Столичния общински съвет

Два месеца след локалните избори СОС към момента не е почнал работа

От думите на столичния градоначалник се разбра още, че се разискват съответни имена за ръководител на СОС, както и разновидността председателството. Конкретни имена обаче не бяха упоменати.

Бюджетът на София ще бъде импортиран на 29 януари , без значение дали има работещ общински съвет или не, безапелационен бе Терзиев. В него ще бъдат заложени главните политики, обещани от ПП/ДБ/СС преди изборите - детски градини, спорт, просвета и така нататък
 Терзиев предлага взимане на заеми за 38 млн. лева за ВиК план и ремонт на улици
Терзиев предлага взимане на заеми за 38 млн. лева за ВиК план и ремонт на улици

Те ще бъдат погасени до края на 2024-та година, даде обещание градоначалникът
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР