Кметът на София Васил Терзиев дари първата си заплата като

...
Кметът на София Васил Терзиев дари първата си заплата като
Коментари Харесай

Васил Терзиев дари първата си кметска заплата за дете с малнутриция

Кметът на София Васил Терзиев подари първата си заплата като градоначалник за обезпечаване на храна на дете с малнутриция. Това заяви самият той във Facebook.

Малнутрицията е междинна или тежка форма на недохранване.

Терзиев показва, че е получил 1466.97 лева за почти половин месец на поста. От тях е задържал един лев като алегорична своя заплата, а останалите е дарил.

Той напомни, че още през юли е дал заричане, че ще подарява заплатата си като кмет за дела и начинания на жителите.

" Винаги съм считал, че дарението е доста персонален акт. Аз обаче съм на обществена служба, дал съм обществено заричане и съм задължен да споделям дали и по какъв начин извършвам обещанията си ", акцентира Терзиев.
 Официално: Васил Терзиев пое кормилото на София
Официално: Васил Терзиев пое кормилото на София

Предизвитателство в Столичния общински съвет - изборът на ръководител

По негови думи даренията не са редовно решение на проблемите. Той осъзнава и че тази сума е прекомерно дребна и няма да позволи проблемите, с които се сблъсква момчето, за което е дарил заплатата си - 16-годишният Деян. Той се храни най-вече с храни за здравна приложимост, с цел да може да поддържа тегло към 20 кг. Пациентите с малнутриция не могат да усвояват естествената храна и по тази причина имат потребност от специфична храна.

Терзиев отбелязва, че неотдавна НЗОК е приела да реимбурсира ентералните храни от началото на 2024 година. Дотогава децата и възрастните, които се нуждаят от тези храни, към момента разчитат на дарителски акции.

Той приканва всички, които могат да поддържат страдащите от малнутриция, да го създадат. Зад тази идея от години стоят " Национална мрежа за децата ", съдружие " Общност Мостове " и редица други организации, родители и лекари от цялата страна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР