Кметът на София Васил Терзиев да забрани честванията на Деня

...
Кметът на София Васил Терзиев да забрани честванията на Деня
Коментари Харесай

ПП-ДБ-СС: Терзиев да забрани честването на Деня на Съветската армия в София

Кметът на София Васил Терзиев да забрани честванията на „ Деня на бранителите на отечеството “ или Ден на Съветската войска, желаеха в Столичния общински съвет (СОС) общинските съветници от  " Продължаваме промяната-Демократина България " ( " Спаси София " ) в декларация, показана в зала от Марта Георгиева, заяви Българска телеграфна агенция.

" Нашата политическа декларация е израз на респект и взаимност с битката на Алексей Навални, който беше показно погубен от режима на Путин. А образецът на неговата неотстъпчивост стана по-силен от всеки път ", съобщи Георгиева.

Същевременно, разбираме, че тъкмо през днешния ден в София ще празнуват убийците му - представителите на този режим, който избива най-смелите си синове, избива украинския народ и нашите сънародници там, режим, който разгласи България за неприятелска страна, а самият той е разгласен от Европейския парламент за терористичен. Обръщаме се към кмета на София с апел да употребява своите пълномощия по член 12, алинея 2 от Закона за събранията, митингите и манифестациите и да наложи възбрана за осъществяване на този успех на гибелта, наименуван честване на „ Деня на бранителите на отечеството “ или Ден на Съветската войска, показаха от " ПП-ДБ " в декларацията.

Според тях " убийството на Навални е черен ден за демокрацията, тъй като всички загубихме един от най-смелите и достойните ѝ модерни бранители, само че най-черен е той за самата Русия, която изгуби безрезервен и самоуверен родолюбец, който обичаше същински своя народ ". Той искаше Русия, такава каквато всички ние я желаеме – демократична, свободна,  мирна и невойнстваща страна. Затова и режимът на Путин го умъртви. Преди това той умъртви Анна Политковская, Борис Немцов, Сергей Магнитски и хиляди дръзнали да показват свободна от властта позиция, или просто станали „ неуместни “, показаха от обединението.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР