Кметът на София Васил Терзиев да се извини на общинските

...
Кметът на София Васил Терзиев да се извини на общинските
Коментари Харесай

ГЕРБ в СОС: Терзиев да се извини, прояви неуважение

Кметът на София Васил Терзиев да се извини на общинските съветници изиска групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет. Те му се разгневиха поради извършената по-рано среща за бюджета на столицата за следващата година, при която нямаше живо лъчение за медии и жители, а кметът не отговори на всичките им въпроси. Коментираха още, че е станало ясно, че Терзиев не ги почита.

Бившият ръководител на СОС и сегашен консултант от ГЕРБ Георги Георгиев попита от къде ще дойдат 40 млн. лв. за нарастване на заплатите на работещите в градския превоз. Вчера сутринта те излязоха на митинг и блокираха придвижването в квартал " Дружба " за половин час. Искането им бе за 30% растеж на възнагражденията, а кметът Васил Терзиев им даде обещание 15%, които ще костват към 37 млн. лв.. Те не са заложени в бюджета, само че по-рано през днешния ден общинският консултант от ПП-ДБ-СС Бойко Димитров разгласи, че ще се усилят приходите от карти и билети.

Георгиев изиска и да знае позволена ли възможна занемареност за над 5,7 млн. лв. за плановете за междублоковите пространства, които не са регистрирани в точния момент по европейската стратегия, както и за какво се стопира обществената стратегия за деца със специфични просветителни потребности.

" Има още нещо, за което аз съм доста обезпокоен. Човек, който беше показан, че ще бъде заместник-кмет на София, трябваше да ни показа строителната стратегия, т.е. той не е заместник-кмет на София по строителство, няма никакво длъжностно качество в Столичната община, само че е писал и показва бюджет на столицата. Това е фарс. Това не е частна корпорация и затворена компания, а обществена институция ", сподели Георгиев на брифинг с сътрудниците си от групата след края на срещата. Уточниха, че мъжът е на име Иван Матов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР