Кметът на София разговаря днес с директора на СДВР -

...
Кметът на София разговаря днес с директора на СДВР -
Коментари Харесай

Васил Терзиев призова СДВР да осигури реда и сигурността в столицата по време на мача България - Унгария

Кметът на София беседва през днешния ден с шефа на Столична дирекция на вътрешните работи - основен комисар Любомир Коларов, за идната футболната среща сред тимовете на България и Унгария, оповестиха от пресцентъра на Столична община. 

" Като кмет на София и като човек, който обича футбола, бих желал в София да се организират футболни срещи, на стадионите да има аудитория и в това време да бъдат обезпечени сигурността и реда в нашия град. Протестите са знак, че в последните години футболът в България не се развива на нужното равнище и има потребност от смяна ", сподели кметът на столицата. 

Столичната дирекция на вътрешните работи ще обезпечи постове за надзор и контролиране на придвижването в региона към Националния стадион " Васил Левски ". Столичният инспекторат, взаимно с уредника на футболната среща, ще извърши инспекция за положението на обекта и зоната към стадиона преди и след провеждането на спортното събитие.

Във връзка с провеждането на футболната намира се вкарва и смяна в организацията на придвижване към Националния стадион:

От 8.00 часа до 22.00 часа на 16 ноември се не разрешават престоят и паркирането на паркинга на моста пред Националния стадион „ Васил Левски “,  както и на бул. „ Евлоги и Христо Георгиеви “ сред бул. „ Драган Цанков “ и ул. Ген Гурко “ от страната на Националния стадион, на ул. „ Ген Гурко сред бул. „ Евлоги и Христо Георгиеви “ и ул. „ Любен Каравелов “.

От 13.00 часа на 16.11.2023 година до привършване на футболната среща, единствено при нужда и по преценка на управлението на Столична дирекция на вътрешните работи, ще се не разрешава влизането на пътни транспортни средства, като се изключи рейсовете на всеобщия градски превоз, по бул. „ Евлоги и Христо Георгиеви “ (в сектора сред бул. „ Драган Цанков “ и пл. „ Орлов мост “), по ул. „ Ген. Гурко “ сред бул. „ Евлоги и Христо Георгиеви “ и бул. „ Васил Левски “, по бул. „ Драган Цанков ” сред бул. „ Евлоги и Христо Георгиеви ” и бул. „ Пейо К. Яворов ”.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР