Кметът на Софгия Васил Терзиев явно няма нужда от заплата!

...
Терзиев няма нужда от заплата! Ето къде отиват заплатите му за януари и февруари

Снимка: БГНЕС

Коментари Харесай

Терзиев няма нужда от заплата! Ето къде отиват заплатите му за януари и февруари

Кметът на Софгия Васил Терзиев очевидно няма потребност от заплата! Той разгласи, че заплатите му за първите два месеца на годината отиват за… щедрост и помощ.

„ Моята януарска заплата от 2756 лв. подарих за построяването на нов православен храм в регион „ Люлин “ на името на св. патриарх Евтимий Търновски “, изясни той във фейсбук профила си.

Той разяснява, че е схванал за храма по време на публичното разискване на бюджета на София, когато жители са разказали за неговото създаване и са поискали поддръжка. „ Още тогава дадох обещание, че ще направя персонално подаяние за строящия се храм “, уточни Терзиев.

По думите на кмета в България няма различен храм на името на св. патриарх Евтимий. Също по този начин това е и най-големият православен храм, който се построява през последните 30 години. Основите и първата плоча на храма към този момент са подготвени, закупени са и камбаните, изясни Терзиев. Той уточни, че ще се радва, в случай че повече хора се включат със дарения, тъй като построяването на църкви е дело на общността, а храмовете са място, което ни учи на добрина, почтеност и примирение, счита кметът.

Февруарската си заплата на стойност 3014 лв. кметът на София Васил Терзиев е дарил за Велислава Спасова.

Кметът изясни, че е научил за момичето по време на събитието „ Студент на годината “, проведено от Националното посланичество на студентските препоръки. Велислава е студентка в Университета по архитектура, строителство и геодезия. Диагностицирана е със Сарком на Юинг. „ С дарената си  заплата желая да дам кураж на нея и на околните ѝ “, уточни кметът. Той моли и други хора да оказват помощ на Велислава, с цел да може скоро да пребори заболяването и да продължи своето образование и кариера по-късно.

 

 

Още вести четете в категория България
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР