Кметът на Смядово Иванка Петрова /ГЕРБ/ награди дистрибуторът на хляб

...
Кметът на Смядово Иванка Петрова /ГЕРБ/ награди дистрибуторът на хляб
Коментари Харесай

Кметица дари с екскурзия герой, спасил полицай

 trsh1604-2b  trsh1604-2  trsh1604-2a
Кметът на Смядово Иванка Петрова /ГЕРБ/ награди дистрибуторът на самун Айхан Шерифов /30г./, който в петък избави служител на реда в преобърнал се бус след тежка злополука. И други коли минали край произшествието, само че не спряли да оказват помощ. В същия ден стана съдбовният случай с шест жертви при Вакарел и там също имало водачи, подминавали с равнодушие ужаса.

Айхан заковал на входа на Смядово на разсъмване след 5 часа, щом видял обърнатия бус, помляния лек “Фолксваген” и чул виковете за помощ. Съдействието му е било решаващо – той съумял да издърпа преобърнатия бус със своята “баничарка” и по този начин служителят на реда на 47 година бил измъкнат и избавен отдолу под смачканите ламарини. Бил притиснат в региона на сънната артерия, счупени ребра били пробили и белия му дроб и било въпрос на минути да стане най-лошото.

Почетна грамота, плакет, 200 лева премия и екскурзия до Тасос получи в подарък от кметицата Петрова безспорният воин. Воаяжът е за двама, Айхан ще отмаря със брачната половинка си. Към откровените благодарности се причисли и шефът на ОДМВР-Шумен ст.комисар Ялчън Расим, който поздрави мъжа за човешката съпричасност. Жестовете трогнаха водача: “Радвам се, че помогнах. По-късно разбрах, че е било въпрос на минути дали ще оцелее”.

Както “Труд” писа, тежкият конфликт при гъста мъгла стана сред лек автомобил Фолксваген и длъжностен бус на жандармерията, в който пътували и служители на реда. Връщали се от нощно дежурство по селата, където патрулират. Колегите на вятъра се опитвали да извадят униформения, само че не съумели да реалокират тежкото возило. На помощ се притекла даже жена с контузии от лекия автомобил. Най-ужасяващото било, че и никой от най-малко 4-5 фучащи автомобила не спрял.

Айхан, който е дистрибутор на самун, зарязал стоката, с цел да помогне. След това провел разноса на хляба по селата и отишъл право в болничното заведение в Шумен да види какво става с ранените общо трима чиновници. Притиснатият служител на реда бил с фрактури на ключицата, две ребра и перфорация на бял дроб, само че лекарите го избавили.

“Всеки ден минавам по този път край Смядово, той в действителност е ужасяващ. Кръстовището е доста рисково, всеки месец става някакъв случай. И мен ме е боязън, виждам да го заобикалям, тировете карат с гневна скорост”, описа съзнателният мъж, който признава, че не е очаквал такива благодарности. Когато кметицата на Смядово научила за постъпката му, нямала никакво съмнение, че повече хора би трябвало да схванат по какъв начин се реагира в неволя. “Бъди все по този начин добър, спасяването на човешки живот е безценно”, сподели Петрова.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР