Кметът на Смолян Николай Мелемов се срещна с генералния консул

...
Кметът на Смолян Николай Мелемов се срещна с генералния консул
Коментари Харесай

Николай Мелемов се срещна с генералния консул на Турция Хюсеин Ергани

Кметът на Смолян Николай Мелемов се срещна с генералния консул на Турция в Пловдив Хюсеин Ергани. Това оповестиха от пресцентъра на Община Смолян, написа " ФОКУС ". Дипломатът дефинира визитата си като опознавателна, защото е встъпил в новата си служба на 30 януари т. година

Ергани уточни, че е належащо да се даде подтик на развиването на туризма, културния продан, обществените и икономическите връзки сред двата народа. В тази връзка удобно за развиването на туризма ще се отразят полетите от Бурса до Пловдив, които напълно скоро ще стартират. Кметът Мелемов изясни на генералния консул, че Смолян поддържа доста положителни, ползотворни контакти и съдействие с побратимените си градове – Ялова и Пендик.

Градоначалникът изясни на дипломата, че още като народен представител и в този момент като кмет, продължава да лобира за облекчение на визовия режим сред двете страни, тъй като Пампорово и Смолян са атрактивни туристически дестинации за турските туристи.

Дипломатът уточни, че и връзките сред двете държавни управления са доста ползотворни и това ще се отрази положително на междусъседските връзки на България и Турция. „ Може да се реализира още доста и ние желаеме да се развиваме дружно със своите съседи “, сподели още генералният консул и добави, че пътят към това минава през положително съдействие.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР