Кметът на Смолян Николай Мелемов обяви бедствено положение в 8.00

...
Кметът на Смолян Николай Мелемов обяви бедствено положение в 8.00
Коментари Харесай

Смолян обяви бедствено положение заради вятъра

Кметът на Смолян Николай Мелемов разгласи бедствено състояние в 8.00 часа тази заран на територията на цялата Смолянска община, заяви организация " Фокус ".

Вследствие на бурния вятър и затворени пътища вследствие на изкорени и паднали дървета и прекратено електрозахранване е належащо осъществяване на избавителни и неотложни аварийно-възстановителни работи в община Смолян.

В момента заседава Кризисният щаб за осъществяване на Общинския проект за отбрана при бедствия. Без ток са Турян, Станевска махала, Река, Требище, цялото Арденско корито, Момчиловци, Соколовци и Тикале. Затворени за придвижване са пътищата за Турян, Габрица и Левочево.

Община Смолян прикани жителите единствено при незабавни и неотложни потребности да излизат от домовете си.

Над 20 сигнала за паднали дървета са получени в Регионална дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " – Смолян поради мощния вятър.

Заради вятъра няколко обитаеми места в Габровско са останали без ток. Същата е обстановката и в Кюстендилско.

Изключително тежка е ситуацията в област Карлово поради мощните ветрове, може да бъде оповестено отчасти бедствено състояние, разгласи кметът на Карлово Емил Кабаиванов, представен от " Фокус ". Посочва, че към този момент има голям брой материални вреди. Без електрозахранване е Клисура, където е разгласен неучебен ден. Няма информация за потърпевши хора.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Региони (7389)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР