Кметът на Сливен Стефан Радев връчи първите награди на участниците

...
Кметът на Сливен Стефан Радев връчи първите награди на участниците
Коментари Харесай

Връчиха първите награди от кампанията „Стани приятел на Сливен“

Кметът на Сливен Стефан Радев връчи първите награди на участниците в акцията на общината „Стани другар на Сливен“. Сред тях са Мария Игнатова, някогашен преподавател по литература от Сливен, 11-годишният Михаил Лиловски от София и две деца от Италия – 8-годишният Стефано Франческо Марели и 14-годишният Паоло Калоян Марели.

За всички бяха приготвени нови раници с логото на акцията. Подаръците за момчетата от Италия побучи поетесата Виолета Калайджиева, с чието подпомагане гостите от чужбина са посетили българския регионален град. „Чрез тази акция направихме крачка към основаването на културен мост сред България и Италия. Приемете поздравите на нашите другари от Милано. За Сливен там към този момент се приказва с доста положително чувство“ – сподели Калайджиева.

Нестандартната акция „Стани другар на Сливен“ стартира преди близо година. Целта бе да се разпространяват културно-историческите и естествените благосъстояния на града. Бяха отпечатани специфични туристически карти. Всеки екскурзиант, който посети посочените в тях 10 музея, галерии и обекти от естествен парк „Сините камъни“, имаше право да взе участие в лотария с награди. Кампанията продължава.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР