Кметът на Сливен Стефан Радев сформира общински кризисен щаб във

...
Кметът на Сливен Стефан Радев сформира общински кризисен щаб във
Коментари Харесай

И Сливен сформира кризисен щаб заради коронавирус

Кметът на Сливен Стефан Радев образува общински спешен щаб по отношение на първите регистрирани случаи на болестта COVID-19 в България.

На съвещанието ще бъдат разисквани ограничения за предварителна защита на болестта на територията на община Сливен и съгласуваност сред институциите за използването им. Още в края на предходната седмица беше анулирано провеждането на културни и спортни мероприятия, а по отношение на оповестената грипна зараза от министъра на опазването на здравето се преустановиха и образователните занятия във всички учебни заведения.

"Няма учредения за суматоха, а нужда от виновни дейности от страна на институциите, както и от отношението и самодисциплината на всеки един от нас, с цел да пазим себе си и близките ", съобщи Радев.

Последна информация за ковид у нас

И през днешния ден не престават проучванията на хора, за които се счита, че са имали контакт с към този момент болните от вируса. Както и Novini.bg към този момент заяви инфектираните с ковид българи са четирима. Двама са в Габрови и двама в Плевен. От Националния действен щаб оповестиха, че незабавно ще стартира стерилизация в лечебните заведения. Призовават се жителите да заобикалят скупчването на хора, всеобщите мероприятия. Отмениха се редица културни събития. Дори визитите при персоналния доктор би трябвало да се спрат, в случай че не се постанова по неотложност. Продължава да бъде в действие и грипната почивка за учениците. Присъствието в ясли и детски градини е по избор на родителите.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР