Кметът на Симитли Апостол Апостолов иска от Благоевград да му

...
Кметът на Симитли Апостол Апостолов иска от Благоевград да му
Коментари Харесай

Кметът на Симитли Ап. Апостолов иска Благоевград да му върне 2-те маркирани кучета, ще разследва как са стигнали до областния град

Кметът на Симитли Апостол Апостолов желае от Благоевград да му бъдат върнати 2-те кучета, открити в регионалния град. " Ще се опитам да схвана по какъв начин тези кучета са се озовали в центъра на Благоевград, това съобщи Апостолов във връзка известието за открити кучета с марката на община Симитли, които кръстосвали центъра на Благоевград. Вчера 2 бездомни кучета бяха хванати в регионалния център, с една и съща ушна марка, указваща че кучетата са от община Симитли. Това бе открито след направена инспекция.

Случилото се провокира безпокойствие у чиновниците на общинския подслон, които алармираха с тъжба ОАБХ за по този начин наречения кучешки туризъм. Голям проблем са безстопанствените кучета за Благоевград, те се движат на глутници и плашат хората, а в последно време зачестиха и сигналите за нападнати жители. Отдавна се приказва за по този начин наречения кучешки туризъм. Кучета от други общини биват стоварвани и изоставяни в Благоевград, по тази причина и тематиката с бездомните кучета е изключително сензитивна както за общината, по този начин и за бранителите на животните.

П. Попов

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР