Кметът на Шумен се срещна в понеделник с посланика на

...
Кметът на Шумен се срещна в понеделник с посланика на
Коментари Харесай

Кметът на Шумен представи Индустриалния парк пред чешкия посланик

Кметът на Шумен се срещна в понеделник с посланика на Чешката република в България Н.Пр. Душан Щраух. Визитата на дипломата е в отговор на поканата на градоначалника да го запознае с опциите, които дава Индустриалния парк за вложения.
 dsc00670_320x240  dsc00674_320x240  dsc00679_320x240  trsh1709-7_320x240
В срещата участваха и Емил Кимак, представител на чешка компания за България и Индржих Худи, който дава отговор за интернационалните контакти. Чешката компания е производител на съвременни рейсове, тролейбуси и електробуси. „ Търгуваме със Словакия, Унгария, Полша, Прибалтийските страни, Русия, Исландия, Фарьорските острови, само че все още България е най-интересният пазар за нас. Вече работим със Стара Загора и Сливен “, изясни Худи.

По време на срещата Христов уточни, че индустриалното развиване на Шумен е един от целите в управническата стратегия на неговия екип. 17 са към този момент вложителите в Индустриалния парк единствено за 2 години. Със сигурност обаче, най-важно е мнението на бизнесмените, по тази причина е добре, че посланикът е на посещаване дружно с представители на бизнеса, сподели още градоначалникът. След срещата той предложи дружно да посетят шуменската индустриална зона и да се убедят сами във опциите, които предлага.

Любомир Христов и дипломат Щраух разговаряха и за положителното партньорство сред общината и Чешкия културен център. Кметът напомни, че повече от 15 години Регионалната библиотека в Шумен и Народното читалище „ Добри Войников-1856 “ работят по взаимни планове, провеждат изложения, показват чешки и български създатели и филми. Душан Щраух предложи изложбата „ Българските чехи “ да гостува и в Шумен. Тя споделя за дълбоките корени на българо-чешкото другарство и за първите чехи, които идват тук и оказват помощ за укрепването на българската страна след Освобождението.

Кметът Любомир Христов предложения посланика на Чехия още веднъж да посети града и в символ на другарство му подари плакет.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР