Кметът на Шумен Любомир Христов се срещна във вторник с

...
Кметът на Шумен Любомир Христов се срещна във вторник с
Коментари Харесай

Кметът на Шумен се срещна с дарители на Фондация „Панчо Владигеров“

Кметът на Шумен Любомир Христов се срещна във вторник с донори, членове на Управителния съвет на Фондация “Панчо Владигеров ” и посетители на града във връзка 25-годишнината на културния институт и празничния концерт, отдаден на 119 година от рождението на огромния български композитор. Сред гостите на общината бяха именитата цигулака Гинка Гичкова, притежател на званието “Почетен жител на Шумен ”, пианистката Роксана Богданова, учител по клавирно образование в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив.
 img_7924  img_7929  img_7926
Родени в Шумен, те свързват своята креативна биография с музикалните обичаи на нашия град и интензивно вземат участие в журирането на състезанията за пианисти и цигулари на името на Панчо Владигеров. По думите на проф. Гичкова, извънредно наслаждение и самопризнание е млади музиканти от целия свят да свирят музиката на Панчо Владигеров и това е един от тласъците, които през годините са увличали хора като нея да оказват помощ на фондацията. От името на Международната фондация „ Св. Св. Кирил и Методий “ Джордж-Марк Райнов поздрави общинското управление, че слага наедно нуждата от икономическо развиване на града и поддръжката за значими културни събития.

Проф. Юлиан Куюмджиев, зам.-председател на Съюза на българските музикални танцови дейци и основен редактор на списанието „ Музикални хоризонти “ разгласи пред кмета Любомир Христов, че Съюзът и Международната фондация ще връчат довечера плакет за дейната работа на фондацията за разпространение на творчеството на Панчо Владигеров.

Кметът благодари на всички, които са интензивно ангажирани с активността на фондацията и провеждането на състезанията в Шумен. Идеята за основаване на фондацията на името на Владигеров потегля от общинското управление преди 25 години и до през днешния ден общината си остава най-големият донор. По думите на изпълнителния шеф на Фондация „ Панчо Владигеров “ Диана Дечева фондацията остана в Шумен, макар опитите да бъде преместена в столицата, с помощта на поддръжката на общината, на шуменската общност, на семейството Владигерови и най-много поради изключителната воля и ангажираност на проф. Минчо Мичев.

Както “Труд” писа, във вторник от 19 часа, точно на рождения ден на Владигеров, в Шумен гостува оркестъра на БНР, който ще изнесе концерт за ценители, а почетен посетител е ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР